Apua ja tukea

Diakonia on evankeliumista nousevaa lähimmäisyyttä ihmisen arkipäivässä. Diakonia on rinnalla kulkemista, elämän vaikeiden asioiden jakamista, rohkaisua jaksamiseen ja toivon etsimistä vaikeuksien keskelle.

Seurakunnan diakoniatyöntekijöihin voi ottaa rohkeasti yhteyttä elämän eri tilanteissa. Voit varata tapaamisajan keskustelua varten tai pyytää kotikäynnille tilanteesi mukaan. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Diakoniatyötä tekevät diakonian viranhaltijat yhdessä vapaaehtoisten seurakuntalaisten kanssa.

Diakoniatoimisto päivystää maanantaisin ja tiistaisin klo 9 - 11. Diakoniatoimisto sijaitsee seurakuntakeskuksessa, Kirkkotie 37.

Keskusteluapua seurakunnan työntekijöiden kanssa

Jokaisen ihmisen elämässä on aikoja, jolloin voi kaivata tai tarvita tukea, rohkaisua ja lohdutusta. Seurakunta kulkee ihmisen rinnalla läpi elämän. Voit ottaa yhteyttä seurakunnan työntekijöihin. Luottamuksellinen keskustelu heidän kanssaan voi avata uusia mahdollisuuksia ja antaa toivoa.

Sururyhmä

Seurakunta järjestää läheisensä menettäneille sururyhmiä, joissa käydään läpi kuoleman ja läheisen menettämisen surua yhdessä toisten vastaavassa tilanteissa elävien kanssa. Rovastikunnallisena yhteistyönä toteutetaan vuosittain sururyhmä myös itsemurhan tehneiden omaisille.

Seurakunnan työntekijät vierailevat kotona ja sairaaloissa

Pyydettäessä seurakunnan työntekijät vierailevat kodissa ja jakavat tarvittaessa kodissa ehtoollisen. Heitä voi pyytää myös sairaalaan, jos kaipaa keskusteluapua, esirukousta, rippiä tai ehtoollista.

Ilmajoen seurakunta pitää Ilmajoen terveyskeskuksessa päivähartauden joka toinen viikko. Näiden hartauksien päätteeksi työntekijöillä on mahdollisuus pyydettäessä vierailla potilaiden luona.

Seinäjoen keskussairaalassa ja Törnävän sairaalassa toimivat sairaalan omat sairaalapastorit, joiden puoleen voi kääntyä sairauden ja erilaisten elämänkysymysten kanssa.

Kehitysvammaisten raamattukerho

Raamattukerhoa järjestetään Onnenkodilla ja Puistokodilla. Seuraa ilmoittelua.

Perheasiain neuvottelukeskus

Perheasiain neuvottelukeskus tarjoaa apua parisuhteen ja perheen kysymyksiin. Perheneuvontaan voit tulla yksin tai yhdessä kumppanisi ja lasten kanssa. Keskustelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Perheasiain neuvottelukeskus on Seinäjoella. Vastaanottoaika varataan suoraan sieltä (p. 06-421 4200).

Etelä-Pohjanmaan perheasiain neuvottelukeskus
Kalevankatu 12 b, C1
60100 Seinäjoki

Palveleva puhelin

Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita. Palvelevaan puhelimeen voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti. Palvelevan puhelimen numero on kaikkialla Suomessa 0400 22 11 80 (suomeksi) ja 0400 22 11 90 (ruotsiksi). Palveleva puhelin päivystää su-to klo 18-01, pe ja la klo 18-03. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm).

Palvelevan puhelimen verkkoauttamispalvelu löytyy osoitteesta www.kirkonkeskusteluapua.fi. Tietoliikenteen salaamisen vuoksi palvelu toimii vain uudemmilla selaimilla. Palvelevaan nettiin voit kirjoittaa milloin tahansa. Viesteihin vastataan viiden päivän kuluessa.