Sururyhmä

Sururyhmä

Sinulle, joka olet menettänyt läheisesi.

Syksy on alkamassa. On sadonkorjuun ja kiitoksen aika. Ja on myös aika rauhoittua kohti pimenevää vuodenaikaa. Mutta moni meistä kulkee kohti syksyä surun ja menetyksen ajatuksissa. Se läheinen, jonka kanssa on saanut elämää jakaa, on poissa. Jäljelle ovat jääneet muistot, iloiset ja kipeät.

Surua voi käsitellä monella tavalla. Joku jakaa kaiken läheistensä kanssa. Toinen tekee sen yksin, kulkee metsässä ja kantaa sinne murheensa. Mutta surua voi käsitellä myös ryhmässä, samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. He ymmärtävät, koska kokevat samoin.

Sururyhmä on yksi sellainen paikka, jossa kohdata samassa elämäntilanteessa olevia. Se on paikka, jossa saa puhua avoimesti ja kertoa niistä tunteista, joita läheisen menettäminen on herättänyt.

Tällainen jakamisen paikka on syyskuussa 2017 alkava sururyhmä Ilmajoen seurakunnassa. Kristillisen uskon pohjalta käsittelemme kuoleman ja elämän, surun ja toivon kysymyksiä.

Ryhmän toimivuuden vuoksi mukaan otetaan enintään 7 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Kokemus on myös osoittanut, että sururyhmään osallistumiseksi olisi hyvä, että läheisen menetyksestä olisi kulunut hieman aikaa, vähintään puoli vuotta.

Ensimmäinen kokoontuminen on keskiviikkona 6.9.2017 klo 18. Ilmajoen seurakuntakeskuksessa. Muut kokoontumiskerrat sovitaan ryhmän alettua osallistujien ja vetäjien kesken. Ryhmää vetävät seurakunnan diakoniatyöntekijä ja pastori.

Ilmoittaudu 31.8.2017 mennessä täältä tai diakoniatyöntekijä Soile Vaaranmaalle p. 050 537 0326 tai soile.vaaranmaa@evl.fi. Tarvittaessa lisätietoja saat myös Soilelta.

Kirkkotie 37
60800 Ilmajoki

Vastuualueet: omaishoitajat, surutyö, vanhukset ja vammaiset

Surun, kaipauksen ja lohdutuksen ilta

Syksyllä 2017 pidetystä suruillasta on tullut runsaasti uusintatoiveita. Ilta järjestetään nyt hivenen uudistettuna.