Koululaiset

Seurakunta tarjoaa monipuolista tekemistä kouluikäisille. Tutustu toimintaamme alta.

Kerhot

Kerhokausi päättyy 28.3.2018  ja alkaa syksyllä. Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Sählykerhot Ilmajoen seurakuntakeskuksessa:

• 1-3 lk pojille keskiviikkoisin klo 16.30–17.30
  • 4-6 lk pojille keskiviikkoisin klo 17.30–18.30

Tyttöjen tupa Wanhalla keskiviikkoisin klo 15‒17

Syksyn  leirit:
Poikaleiri 5.-6.10.2018

Tyttöleiri 9.-10.11.2018

Retket

Retki Power Parkiin 4.5.2019

Perheen sunnuntait

30.9.2018 kirkko ja seurakuntakeskus

Mitä Ilmajoen seurakunta tarjoaa alakouluikäisille

Kaikille avoin toiminta

Kerhot kokoontuvat syys- ja kevätkaudella 10-12 kertaa. Tällä hetkellä kokoontuvat Tyttöjen Tupa Wanhalla ja pojille Sählykerhot 1-3 lk ja 4-6 luokkalaisille. Kerhonohjaajina toimivat koulutetut 14-18 vuotiaat nuoret.

Leirejä järjestetään ympäri vuoden: syys-, kevät- ja kesäkaudella.

Retkitoimintaa on vuosittain vaihtelevasti, tällä hetkellä vakiintuneena ovat retket PowerParkkiin toukokuun alussa ja kesäisin poikien kalaretki.

Perheille on järjestetty yhteistyössä seurakunnan eri työalojen kanssa tapahtumia: Perheen Sunnuntait, perheiden mökki-ilta Kalajaisissa ja toimintapiste Perheen liikuntapäivässä.

Seurakunta käy kaikilla alakouluilla noin kerran kuukaudessa pitämässä päivänavauksen. Pääsiäisen ja adventin aikana panostamme hartauteen erityisesti. Vuosittain kolmelle koululle tarjoamme lasten hengellisen musiikin konserttia. Valtakunnalliseen Virsi- ja Raamattuvisaan koulut osallistuvat omatoimisesti, seurakunta tukee kouluja pyydettäessä. Koulun ja seurakunnan yhteistyöksi on muotoutunut koulujen toiveesta leirikoulut Kalajaisissa ja kirkon esittelyt.

Kohtaaminen ikäluokittain

Ekaluokkalaisille hankitaan kunnan ja seurakunnan yhteishankintana virsikirjat kouluun. Lapsityön toimesta kouluun menevät siunataan elokuussa. Ja kesällä on päivän mittainen leiripäivä Kalajaisissa, jossa lapsi saa kokemuksen leirielämästä.

Tokaluokkaiset kutsutaan viettämään kummipäivää yhdessä kummin kanssa Kalajaisiin. Kummipäivän tarkoitus on vahvistaa kummiutta. Päivän aikana lapsi ja kummi viettävät yhteistä aikaa erilaisten tekemisien parissa.

Kolmasluokkalaisia kutsumme lokakuun lopulla taphtumaan, joka päättyy koululaisten kurpitsakirkkoon.

Nelosluokkalaiset kutsumme henkilökohtaisesti kirjeitse Tampereen retkelle, retkikohteena on Tampereen tuomiokirkko ja Fun Park.

Myös viidesluokkalaiset kohtaamme kouluissa oppituntivierailun merkeissä, aiheena lähimmäinen. Viitosluokkalaiset tekevät pikanäytelmiä Laupiaasta Samarialaisesta. Sadutamme tarinoita erilaisten ihmisten kuvista. Lapsen miettivät kuvan ihmisen tarinan: ikä, nimi, millainen perhe, mistä kiitollinen ja mihin hän tarvitsisi apua. Keskustelemme, miten voisimme auttaa kuvien ihmisiä.

Kuudesluokkalaisia kutsumme retkelle Ähtärin Flow Parkkiin ja eläinpuistoon.