Tervetuloa rippikouluun Ilmajoen seurakuntaan!

Mikä rippikoulu?

Rippikoulu on kirkon järjestämää kristillisen uskon opetusta. Kasteessa on tultu seurakunnan yhteyteen ja siihen liittyy opetus kristillisen uskon perusteista. Riparilla pohditaan ja ihmetellään elämää ja etsitään vastauksia nuoren elämäntilanteesta nouseviin kysymyksiin.

Ilmoittaudu rippileirille

Rippileireille ilmoittautuminen netin kautta on päättynyt, mutta jos nyt myöhästyit, niin ei hätää! Ota yhteyttä pastori Jussi Haavistoon, niin asiat saadaan järjestykseen.

Katso lista ensivuoden ripareista täältä »

Onko pakko?

Rippikoulu on täysin vapaaehtoinen eikä kenenkään ole pakko tulla rippikouluun.

Mitä konfirmaatio tarkoittaa?

Rippikoulu oikeuttaa konfirmaatioon. Rippikoulun voi myös käydä niin, että ei osallistu konfirmaatioon. Konfirmaatiossa rippikoulun käynyt tunnustaa itse kristillisen uskon, johon hänet on kastettu. Konfirmaatiossa rippikoulun käynyt siunataan ja hänen puolestaan rukoillaan.

Mitä oikeuksia rippikoulu ja konfirmaatio antavat?

Rippikoulun jälkeen on oikeus konfirmaatioon ja kirkolliseen vihkimiseen. Konfirmaatio antaa oikeuden osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, toimia kummina ja olla ehdokkaana seurakuntavaaleissa.

Kenelle?

Jokainen 15 vuotta rippikouluvuonna täyttävä tai jo 15 vuotta täyttänyt voi tulla rippikouluun.

Entä jos ei kuulu kirkkoon...?

15-vuotias voi liittyä kirkkoon vanhempiensa/huoltajiensa suostumuksella. Kirkkoon liittymiseen kuuluvat paperiasiat hoidetaan kirkkoherranvirastossa rippikoulun yhteydessä. Ellei sinua ole kastettu lapsena, kaste toimitetaan ennen konfirmaatiota.

Rippikoulu alkaa seurakuntaan tutustumisella

Rippikoulun aloitusjakson aikana osallistutaan seurakunnan elämään käymällä jumalanpalveluksissa, nuortenilloissa , konserteissa, kirkollisissa toimituksissa ja muussa seurakunnan toiminnassa.

Missä ja milloin?

Rippikouluja pidetään sekä talvella että kesällä. Leirit pidetään Kalajaisissa lukuun ottamatta lasketteluriparia. Päiväkoulu pidetään Wanhalla. Jokaista rippikoulua edeltää rippikoulun aloitusjakso, jonka aikana osallistutaan seurakunnan elämään.

Rippikouluun ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu elo-syyskuun vaihteessa. Ikäluokka saa kirjeen kotiin ja kutsun yhteiseen Info-tilaisuuteen.

Aikuisrippikoulu

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Aikuisrippikoulu toteutetaan yleensä yksityisrippikouluna, jolloin papin kanssa keskustellaan uskon tärkeimmistä asioista ja tutustutaan oman seurakunnan toimintaan. Tarkempi sisältö ja suoritustapa sovitaan yhdessä aikuisrippikoulua pitävän papin kanssa.

Aikuisrippikoulu päättyy konfirmaatioon (tai kasteeseen, mikäli sinua ei ole aiemmin kastettu - tällöin kastetoimitus sisältää myös konfirmaation). Myös aikuisrippikoulun voi käydä tulematta konfirmoiduksi.

Kaikista rippikouluasioista saat lisätietoja seurakuntapastori Jussi Haavistolta, p. 0505540624

Rippileirit 2018 »

Ulkoläksyt »