Haluamme sinut Ilimajoen kanttoriksi! 

Ilmajoen seurakunnassa on haettavana 29.9.2023 klo 12 mennessä ylempää korkeakoulututkintoa edellyttävä kanttorinvirka (taso B, kirkon säädöskokoelma nro 163). Viran vastaanotto on 1.1.2024 tai sopimuksen mukaan. 

Seurakunnassa on kaksi B-tasoista kanttorin virkaa. Kanttorit vastaavat jumalanpalvelusten ja toimitusten musiikeista, osallistuvat rippikouluopetukseen ja kehittävät seurakunnan musiikkielämää. Työhön kuuluu myös muita normaaleja kanttorin tehtäviä. Konserttitoiminta seurakunnassa on aktiivista. Seurakunnassa toimii tällä hetkellä kaksi gospelkuoroa, kirkkokuorotyyppinen kokoonpano sekä projektiluonteinen kamarikuoro. Seurakunnalla on oma bändikämppä. Lasten ja nuorten musiikkitoiminnan kehittämisessä olisi hyvä mahdollisuus lähteä luomaan jotain aivan omaa ja omannäköistä. Uuden kanttorin aloittaessa tehtävät jaetaan kanttoreiden kesken työnjakokirjalla yhdessä sopien. 

Soveltuvuutta arvioidessamme otamme huomioon mahdolliset erityistaidot. Arvostamme monipuolisia muusikon taitoja, positiivista asennetta, oma-aloitteisuutta sekä yhteistyötaitoja työyhteisössä ja seurakuntalaisten kanssa. 

Seurakunnassa on n. 35 työntekijää. Seurakunnan toiminta on keskittynyt yhteen kirkkoon.  Uuden seurakuntakeskuksen suunnittelu sen yhteyteen on parhaillaan työn alla. Lisäksi syksyllä 2024 tiedossa on kirkon urkujen laaja remontti. Ilmajoki on n. 12 000 asukkaan vireä ja itsenäinen maaseutupitäjä Etelä-Pohjanmaan sydämessä. Omasta kunnasta löytyy monenlaisia harrastusmahdollisuuksia kaikenikäisille. Haluamme mahdollistaa, että työntekijällä on myös muuta elämää työn rinnalla.  

Virka edellyttää suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa. Virkaan valittavan on oltava konfirmoitu ev. lut. kirkon jäsen, ja hänen on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus (T-lomake) sekä rikosrekisterilain (770/1993) 6 §:n 2. mom. tarkoittama rikostaustaote ennen viran vastaanottoa. Koeaika on kuusi kuukautta. Palkkaus on KirVESTES vaativuusryhmä 601 mukainen (peruspalkka 3166,17 + mahdolliset kokemuslisät).  

Vapaamuotoinen hakemus, todistusjäljennökset ja ansioluettelo tulee toimittaa 29.9. klo 12 mennessä ensisijaisesti osoitteeseen ilmajoen.seurakunta@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä aiheella ”Kanttorin virka”. Hakemukset voi toimittaa myös postitse osoitteeseen: Ilmajoen seurakunta, Kirkkotie 37, 60800 Ilmajoki (kuoreen merkintä ”Kanttorin virka”). Pidämme haastattelut kutsutuille maanantaina 9.10.2023. Siinä yhteydessä pyydämme myös musiikkinäytteitä, joista ohje tulee haastattelukutsun yhteydessä. 

Lisätietoja antavat: kanttori Terttu Iso-Oja, terttu.iso-oja@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, p. 040 669 0955 tai kirkkoherra Jani Latva-Nikkola, jani.latva-nikkola@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, p. 040 769 6956.