Seurakuntavaalibanneri jossa nuoret keskustelevat.

NÄYTETÄÄNKÖ KAIKKI EHDOKKAAT VALAS-TIEDOISSA?

Lista EI ole virallinen valitsijayhdisten yhdistelmä ja sivulle nousee vain ne ehdokkaat jotka ovat hyväksyneet, että tiedot näkyvät seurakuntavaalit.fi:ssä ja seurakunnan verkkosivustolla.

Virallisen ehdokaslistauksen näet tästä linkistä.

Ilmajoen seurakunta

Kirkkovaltuuston äänestyslippu on valkoinen. Seurakuntaneuvoston äänestyslippu on oranssi.

Kirkkovaltuusto

Puolueeton seurakuntaväen lista Juuret

Seurakunta mukana arjessa

Keskustalainen seurakuntaväki

Yhteinen seurakunta

Seurakunnassa ei ole seurakuntaneuvoston vaaleja

Yhdet vai kahdet vaalit

Vaaleilla valitaan seurakuntaneuvostot ja kirkkovaltuustot. Jos seurakunta kuuluu seurakuntayhtymään, toimitetaan kahdet vaalit.

1. Jos seurakunta on taloudellisesti itsenäinen, toimitetaan yhdet vaalit, joilla valitaan kirkkovaltuuston jäsenet.

Kirkkovaltuusto johtaa itsenäisen seurakunnan toimintaa.

Kirkkovaltuuston äänestyslippu on valkoinen.

2. Jos seurakunta kuuluu seurakuntayhtymään, toimitetaan kahdet vaalit.

Vaaleilla valitaan jäsenet:

1. Yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka johtaa seurakuntayhtymää.
    Yhteinen kirkkovaltuusto päättää seurakuntayhtymän talousarviosta, kirkollisveron suuruudesta, rakennushankkeista ja suurimmista avustuksista. Kirkkovaltuusto jakaa seurakuntatyöhön käytettävät varat seurakuntien kesken.

Kirkkovaltuuston äänestyslippu on valkoinen.
  2. Seurakuntaneuvostoon, joka johtaa seurakuntayhtymään kuuluvan seurakunnan toimintaa.
    Kukin seurakuntaneuvosto päättää oman seurakuntansa toiminnasta ja valitsee seurakunnan työntekijät. Lapsityö,  nuorisotyö, vanhustyö ja diakoniatyö painotuksineen kuuluvat seurakuntaneuvostojen toimialaan.

Seurakuntaneuvoston äänestyslippu on oranssi.

Molempia vaaleja varten on ehdokaslistat erikseen. Sama ehdokas voi olla ehdolla molemmissa vaaleissa tai vain toisessa.

Tiedot perustuvat seurakuntien vaalien laskentajärjestelmään syöttämiin tietoihin.

NÄYTETÄÄNKÖ KAIKKI EHDOKKAAT VALAS-TIEDOISSA?

Virallisen ehdokaslistauksen näet tästä linkistä.