Suvi-illan säveliä (kirkkokonsertti)

Taivalmaa, Kosola, Iso-Oja

Laulu- ja pianomusiikin helmiä

Sopraanot Leena Kosola ja Terttu Iso-Oja konsertoivat yhdessä pianisti Mari Taivalmaan kanssa Ilmajoen kirkossa sunnuntaina 10.7. klo 18.00. Trio on koostanut monipuolisen ohjelman barokista nykyaikaan. "Suvi-illan säveliä" -konsertissa kuullaan vanhoja kirkkomusiikin helmiä mm. Bachilta ja Händeliltä, romantiikan ajan duettoja Mendelssohnilta, suomalaista laulumusiikkia Seppo Nummelta ja Oskar Merikannolta, jazzahtavia laulelmia Heikki Sarmannolta ja englanninkielisiä vanhoja spirituaaleja. Konsertissa soi myös latvialainen, virolainen ja kotimainen pianomusiikki.

Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelma 10e. Konsertin kesto n. 1h.

---

Sopraano Leena Kosola on suorittanut lauludiplomin Sibelius-Akatemiassa 1982 ja pitänyt ensikonserttinsa Sibelius-Akatemian konserttisarjassa 1983. Vuonna 1980 hän voitti Timo Mustakallio -kilpailun ja vuotta myöhemmin saavutti kolmannen sijan Lappeenrannan valtakunnallisessa laulukilpailussa. Kosola on suorittanut jatko-opintoja Saksassa, jossa hänellä oli vuosina 1983-85 myös kiinnitys mm. Dortmundin Oopperassa. Kosola on laulanut useita oopperarooleja myös Suomessa: mm. Savonlinnassa, Tampereella ja Seinäjoella sekä esiintynyt eri orkestereiden solistina lukuisissa keskeisissä oratoriotehtävissä. Vuodesta 1986 lähtien Kosola on toiminut Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston yksinlaulun lehtorina ja on työnsä ohella aktiivinen konsertoija niin solistina kuin kamarimusiikinkin parissa.

Sopraano Terttu Iso-Oja on monipuolinen musiikin ammattilainen. Hän on sekä konsertti- että oopperalaulaja, kirkkomuusikko ja laulunopettaja. Hän on opiskellut laulua mm. Sibelius-Akatemiassa (MuM) ja Savonia-ammattikorkeakoulussa. Tärkeimpinä opettajina ja innoittajina ovat olleet Marjatta Airas, Eeva-Liisa Saarinen, Dorothy Irving, Soile Isokoski, Tom Krause sekä liedissä Ilmo Ranta ja Kirill Kozlovski. Iso-Oja esiintyy mielellään lied- ja kamarimuusikkona sekä oratoriosolistitehtävissä. Hän on kantaesittänyt myös uusia suomalaisia vokaalikamarimusiikki- ja oopperateoksia, mm. Ilmajoen musiikkijuhlilla. Iso-Oja opettaa klassista laulua Etelä-Pohjanmaan alueella. Syksystä 2020 lähtien Iso-Oja on ollut myös Ilmajoen seurakunnan kanttorin virassa.

Mari Taivalmaa on työskennellyt vuodesta 2009 lähtien Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa säestäjän toimessa ja esiintyy päätyönsä ohessa aktiivisesti ja monipuolisesti pianistina erilaisissa kokonpanoissa. Hän on jo vuosien ajan ollut harjoituspianistina suurissa produktiossa, kuten Seinäjoen kaupunginorkesterin pääsiäisen ajan passiot ja Ilmajoen musiikkijuhlien oopperat.
Taivalmaa valmistui pianopedagogiksi prof. Nikita Jushanin'in luokalta Keski-Suomen konservatoriosta 1997 ja on sen jälkeen toiminut opettajana useissa maakunnan musiikki- ja kansalaisopistoissa. Lisäksi hän on opiskellut Jyväskylän yliopistossa musiikkikasvatusta ja musiikkitiedettä valmistuen filosofian maisteriksi 2001.

• Musiikki Musiikki