Saattohoidon tukihenkilö -koulutus

la 12.3. klo 0.00
tästä.

Kestikartano

Etsimme saattohoidon tukihenkilöitä Ilmajoen alueelta

Pohjanmaan Syöpäyhdistys yhteistyössä Ilmajoen Seurakunnan diakoniatyön kanssa etsii uusia saattohoidon tukihenkilöitä kulkemaan saattohoitopotilaan ja hänen läheistensä vierellä sekä koti- että sairaalaympäristössä.

Olisiko sinulla aikaa ja halua toimia saattohoidossa olevan potilaan ja hänen läheistensä tukena? Olet empaattinen ja tasapainoinen ihminen, jolla on mahdollisuus sitoutua toimintaan. Mukaan toimintaan kaivataan eri-ikäisiä miehiä ja naisia.

Saattohoidossa oleva potilas ja hänen läheisensä tarvitsevat paljon tukea. Saattohoidon tukihenkilö tukee ja lohduttaa saattohoidossa olevaa potilasta ja hänen läheisiään.

Vapaaehtoinen saattohoidon tukihenkilö ei korvaa ammattilaisten työtä eikä läheisten tukea, vaan täydentää niitä. Vapaaehtoiset voivat auttaa käytännön asioissa, tai olla turvana ja seurana. Omaiselle tukihenkilö voi antaa mahdollisuuden tarpeellisen lepotaukoon tai tarjota keskustelukumppanin.

Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen työntekijät kouluttavat vapaaehtoisia tukihenkilöitä. Koulutukseen osallistujat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Tukihenkilöillä on vaitiolovelvollisuus.

Kaksipäiväinen koulutus toteutuu Ilmajoella Kestikartanossa, aina kun ilmoittautuneita on koossa 10 hlöä. Kaikki koulutukseen ilmoittautuneet haastatellaan. Koulutus on osallistujille maksuton ja sisältää molempina päivinä aamukahvit, lounaan sekä loppukahvit.

Mikäli kiinnostuit tai haluat lisää tietoa tukihenkilötoiminnasta, ota yhteyttä: Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen vapaaehtoistyön koordinaattori, Maria Heikkilä-Nyman p. 050 478 4114 tai Ilmajoen seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä, Soile Dimitrijeva p. 050 537 0326.

 

(Huomioi, että tapahtumainfossa näkyvä alkupäivä on ilmoittautumisen alkupäivä. Koulutuksen ajankohta ilmoitetaan kaikille ilmoittautuneille henkilökohtaisesti myöhemmin, kun osallistujamäärä on täynnä.)

  • Aikuisille Aikuisille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Pohjanmaan syöpäyhdistys