Vanhassa vara parempi -raamattuluentosarja

Yhdessä tutkimaan Raamattua

Yhdessä tutkimaan Raamattua

Vanhassa vara parempi – raamattuluentosarjan toteuttaa syksyn aikana yhteistyössä Evankelinen lähetysyhdistys – ELY ry ja Ilmajoen seurakunta. Luentosarjan tarkoituksena on arvioida kristillisen armon evankeliumin suhdetta Vanhaan testamenttiin. Matka on syytä aloittaa toteamalla, että Vanhassa testamentissa todella on ”vara parempi”, koska muuta perustaa ei ole, jonka varaan Uuden testamentin sanoma olisi voinut rakentua", toteaa TT Harri Kuhalampi, joka on valmistanut materiaalit neljään luentokertaan.

Raamattuluentosarja alkaa 26.10. klo 18 Ilmajoen kirkossa jatkuen marraskuussa joka toinen viikko.

Ensimmäisellä luentokerralla pohditaan kristillisen uskomme lähtökohtia Vanhassa testamentissa (VT) sekä miksi Vanha testamentti on kristityille tärkeä.

Toisella luentokerralla syvennytään Uuden testamentin käsitteisiin, jotka nousevat suoraan VT:n ajattelusta (esim. luominen, synnintunnustus, anteeksiantaminen, armo.)

Kolmannella luentokerralla tarkastellaan, mitä VT kertoo meille Jeesuksesta ja neljännellä kerralla aiheena on apostolit ja Vanha testamentti. Tervetuloa yhdessä tutkimaan, pohtimaan ja oppimaan!

Raamattuluennnot Ilmajoen kirkossa keskiviikkoisin 26.10., 9.11. ja 23.11. sekä Elyn kirkkopyhän yhteydessä 15.1. Raamatunopettajana TT Harri Kuhalampi,  juonto Sirpa Keski-Antila.

Luennoilla mahdollisuus ostaa luentomateriaalia (5€).

Iltapalatarjoilu.

17.10.2022 13.00