Kirkkoneuvosto valitsi kastepuukilpailun voittajaksi ”elämän puun”

18.10.2018 08.56

Kastepuukilpailu 2018, nettikuva 750x500 px_1_THUMB.jpg

Kastepuukilpailun voittaja julkaistiin piispantarkastuksen yhteydessä.

Kilpailuehdotuksia tuli kaikkiaan 12 kymmeneltä eri henkilöltä. Kirkkoneuvosto sai ehdotukset perehdyttäväkseen kokouksessa 16.8.2018. Ehdotukset esiteltiin neuvostolle nimettöminä, jotta tekijällä ei olisi vaikutusta voittajan valintaan. Keskeistä oli idean arvioiminen, ei niinkään valmis toteutusehdotus. Kokouksessaan 30.8.2018 kirkkoneuvosto kokoontui Ilmajoen kirkossa, joka mahdollisti ehdotusten arviointia tilaan sopivuuden näkökulmasta. Tälle seikalle kirkkoneuvosto pani myös erityistä painoa. Neuvoston tukena oli lisäksi asiantuntijoina suntio ja lapsityönohjaaja. Kirkkoherra toimi esittelijänä, mutta ei osallistunut valintaan.

Kastepuukilpailun voittajaehdotus sekä kunniamaininnat

Kastepuukilpailun voittaja, Maria Siekkinen.Kunniamaininta, Jarkko Lehtiniemi.Kunniamaininta, Piia Mäkelä.

Kirkkoneuvosto valitsi voittajaksi ehdotuksen ”kastepuu”. Kirkkoneuvosto piti ehdotuksen ideasta, jossa muoto oli yhteneväinen alttarin yllä olevassa kattokaaressa on kuvatun ”elämän puun” kanssa. Ehdotuksen on laatinut Maria Siekkinen. ”Kastepuu” tehtäisiin vanerista ja hedelmät huovasta. Nimet kiinnitettäisiin tarroilla.

Kirkkoneuvosto antoi kunniamaininnat kahdelle ehdotukselle. Toinen oli Jarkko Lehtiniemen Ehdotus ”Tuomi”. Siinä harmaaseen hirsiseinään on kiinnitetty kolmella köysisidoksella kuorittu aito tuomipuu. Kirkkoneuvosto piti ehdotuksen lukuisista paikallisista viitteistä. Toisen kunniamaininnan sai Piia Mäkelä ehdotuksestaan ”Mini 2”. Siinä kirkossa olemassa olevan vanhan ”kaste-enkelin” käsivarsille asetettaisiin malja, johon kastettujen nimet laitettaisiin pulleisiin puusydämiin kirjoitettuina. Kirkkoneuvosto piti ehdotuksen nivoutumisesta kirkon historialliseen symboliikkaan.

Kirkkoneuvosto pitää ehdotuksia jatkosuunnittelun pohjana ja jatkaa kastepuun työstämistä suunnittelijan kanssa.

Kastepuukilpailun voittaja julkaistiin piispantarkastuksen yhteydessä 14.9.2018 Ilmajoen seurakunnan Facebookissa livelähetyksenä. Voit katsoa videon uudelleen tästä linkistä.