Äänestys käyntiin vilkkaasti

12.11.2018 14.10

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on päättynyt. Epävirallisen laskennan mukaan äänensä on antanut jo yli 17 % äänioikeutetuista.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 18.11.2018. Äänestää voi Ilmajoen kirkossa heti jumalanpalveluksen jälkeen klo 11. Kirkon ovet ovat auki äänestäjille klo 20 saakka.

Jos ääniä kertyy yhtä paljon kuin ennakkoon, ylitetään viime vaalien äänestysprosentti.

Joillakin ennakkoäänestyspaikoilla oli tunnistautumisen kanssa ollut epäselvyyksiä. Henkilöllisyystodistus takaa tunnistautumisen. Tämä ei ole ehdoton edellytys, jos esimerkiksi vaalitoimitsija tuntee äänestäjän.

– Seurakunta pahoittelee epäselvyyksiä. Jos ennakkoäänestys jäi tekemättä tämän vuoksi, vielä ehtii äänestämään sunnuntaina.