Uutislistaukseen

Jumalanpalvelus tehdään yhdessä – koulutus kirkossa 9.2.

Jumalanpalveluksissa moni haluaa istua hiljaa omissa oloissaan. Kuitenkin jumalanpalveluksen toteuttaa aina koolla oleva seurakunta yhdessä.
jumiksen-koulutuspäivät.jpg

Tätä ajatusta on haluttu vahvistaa jumalanpalvelusryhmillä, jotka ovat rikastuttaneet jumalanpalveluksia kukin omalla tyylillään, esimerkiksi musiikilla, tekstinlukemisella ja kirkkokahveilla. Tehtäviä on paljon muitakin suntion avustamisesta aina esirukouksen toteuttamiseen. Moni arkailee turhaan näitä tehtäviä. Osallistuminen toteuttamiseen tekee jumalanpalveluksen uudella tavalla mielekkääksi.

Lauantaina 9.2. kirkossa klo 12 järjestetään koulutustilaisuus, jossa jumalanpalvelusta avataan näiden tehtävien kautta. Kouluttamaan tulee Juhani Holma kirkon koulutuskeskuksesta. Hän on Teologian tohtori ja Musiikin maisteri. Moni muistaa hänet piispaehdokkaana Espoon hiippakunnassa.

Koulutus syventää jumalanpalvelusten sisällön tuntemista. Opetusta on myös ehtoollisesta. Koulutus on kaikille avoin ja ilmainen. Mukaan voi tulla vaikka vain saamaan lisää tietoa, mutta myös tehtäviä on tarjolla jo seuraavan päivän jumalanpalvelukseen.

 

1.2.2019 12.39