Uutislistaukseen

Ilmajoen seurakunnan rippikoulut 2020

Poikkeusoloissa rippikoulut 2020 järjestyvät tänä vuonna hieman eri tavalla. 

Hei! 

Tämä kevät on järisyttänyt rippikoulusuunnitelmia niin kuin vähän kaikkea muutakin.  

Olemme joutuneet odottelemaan rippikoulujen suhteen epidemiatilanteen kehittymistä, hallituksen linjauksia, AVI:n ohjeita ja kirkon omia ohjeistuksia.  

Välillä näytti jo siltä, että rippikoulut on pakko siirtää kesältä kokonaan pois. Se tuntui hankalalta ja nuorten ja perheiden kannalta ikävältä. Siksipä nyt rajoitusten hieman kevennyttyä olemme päätyneet ratkaisuun, jossa mahdollisimman monen leirin ja konfirmaation ajankohta pysyy ennallaan. 

Kirkon ohjeistus linjaa, että rippileirejä voidaan järjestää juhannuksen jälkeen. Tästä syystä Ilmajoen seurakunnassa on päädytty seuraavaan suunnitelmaan kesän 2020 rippikoulujen suhteen.

Kesän 2020 rippikoulusuunnitelma

  • Kesäkuussa pidetään päivärippikoulu omalla paikallaan, konfirmaatio 13.6.  
  • Kalajainen 1 leiri siirretään heinäkuun puoleenväliin (15.-21.7, konf. 25.7) 
  • Kalajainen 2, Kalajainen 3 ja Pärnu järjestetään aiemmin ilmoitettuna ajankohtana.  
  • Kalajaisten leirit pysyvät Kalajaisissa, Pärnu siirretään matkustusrajoitusten vuoksi Haapaniemen hiippakuntakartanoon Kuortaneelle. Nämä leirit sisältävät jokainen yhden ennakkopäivän Wanhalla ja 6 leiripäivää. Näiden rippikoulujen osalta myös konfirmaatiopäivä pysyy ennallaan, mutta kellonaika tulee todennäköisesti muuttumaan.  
  • Mikäli kesäkuun aikana ei tule muutosta kokoontumisrajoituksiin, konfirmoimme rippikoululaiset pienissä ryhmissä ja jokaiselta pääsee paikalle vain muutama läheinen. Pienryhmäkonfirmaatioiden vuoksi konfirmaatiot ajoittuvat useamman tunnin ajalle. Tästä saatte tarkempaa tietoa myöhemmin oman ryhmän vetäjiltä. 
  • Heinäkuulla (15.7–22.7 ja konfirmaatio 26.7) järjestetään tarvittaessa ylimääräinen päivärippikoulu halukkaille. Päivärippikoulu järjestetään, mikäli sinne on väh. 8 ilmoittautunutta. Sinne voivat ilmoittautua 31.5. mennessä (sähköpostilla maria.siekkinen@evl.fi) ne, jotka eivät syystä tai toisesta voi tai halua osallistua leirille. 
  • Mikäli valtiovallan ja kirkon ohjeistus ja epidemian tilanne sitä vaatii, muutamme kaikki leirit päivärippikouluiksi, jotka pidetään samoina ajankohtina. Tästä tiedotetaan heti erikseen. 
  • Tilanteen sitä vaatiessa kaikki rippikoulut voidaan joutua perumaan ja siirtämään myöhempään ajankohtaan. Rippikouluja voidaan peruuntumisen vuoksi järjestää myös tulevana syksynä tai talvena. Jokaiselle halutaan tarjota mahdollisuus käydä rippikoulu ja tulla konfirmoiduksi. 

Rippikoulun siirtäminen ensi vuoteen ei ole käytännössä mahdollista. Sitä voidaan harkita erityisen painavista syistä (esim. kuuluminen riskiryhmään). Tarvittaessa myös yksityisrippikoulu on mahdollinen.  


Olettehan yhteydessä kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä rippikoulutyöstä vastaavaan pappiin:  Maria Siekkinen, maria.siekkinen@evl.fi, puh. 0505540622. 


Kiitos kärsivällisyydestänne! Ollaan yhteyksissä. 
T. Ilmajoen seurakunnan kasvatuksen tiimi 

12.5.2020 10.58