Koronaepidemian poikkeustila-aikana

Ajanvaraukset ensisijaisesti puhelimitse.

Päivystävä Diakoniatyöntekijä puh. 040 194 2771

  • Taloudellinen tuki ma-ti klo 9-11.
  • Luottamuksellista keskustelua arkisin klo 9-16.
     

Apua ja tukea

Diakonia on evankeliumista nousevaa lähimmäisyyttä ihmisen arkipäivässä. Diakonia on rinnalla kulkemista, elämän vaikeiden asioiden jakamista, rohkaisua jaksamiseen ja toivon etsimistä vaikeuksien keskelle.

Seurakunnan diakoniatyöntekijöihin voi ottaa rohkeasti yhteyttä elämän eri tilanteissa. Voit varata tapaamisajan keskustelua varten tai pyytää kotikäynnille tilanteesi mukaan. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Diakoniatyötä tekevät diakonian viranhaltijat yhdessä vapaaehtoisten seurakuntalaisten kanssa.

Diakoniatoimisto päivystää maanantaisin ja tiistaisin ilman ajanvarausta klo 9 - 11.
Toimisto sijaitsee seurakuntakeskuksessa osoitteessa: Kirkkotie 37.

Keskusteluapua Joulukassikeräys Sururyhmä Kotikänti
Kehitysvammaistyö Perheasian neuvottelukeskus Palveleva puhelin Muuta apua

 

Keskusteluapua seurakunnan työntekijöiden kanssa

Jokaisen ihmisen elämässä on aikoja, jolloin voi kaivata tai tarvita tukea, rohkaisua ja lohdutusta. Seurakunta kulkee ihmisen rinnalla läpi elämän. Voit ottaa yhteyttä seurakunnan työntekijöihin. Luottamuksellinen keskustelu heidän kanssaan voi avata uusia mahdollisuuksia ja antaa toivoa. Diakoniatyöntekijöiden tarkemmat yhteystiedot löydät täältä.


JoulukassikeräysJoulukassikeräyksen logo.

Onko perheessäsi taloudellinen ahdinko? Tarvitsetko pussillisen jouluista ruoka- ja käyttötarviketta?

Joulukassikeräys järjestetään vuosittain joulukuun aikana. Avun tarvitsija voi hakea joulukassin seurakunnan diakoniatoimistosta ilmoitettuna aikana. 

Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot »


Sururyhmä

Sururyhmä on tarkoitettu paikaksi, jossa saa puhua surustaan.

Ilmajoen seurakunta järjestää läheisensä menettäneille sururyhmiä, joissa käydään läpi kuoleman ja läheisen menettämisen tuomaa surua yhdessä toisten vastaavissa tilanteissa elävien kanssa. Tavoitteena ryhmässä on etsiä keinoja tarttua uudelleen elämään sekä käsitellä menetyksen aiheuttamia tunteita ja kokemuksia. Rovastikunnallisena yhteistyönä toteutetaan vuosittain sururyhmä myös itsemurhan tehneiden omaisille.

Ryhmiin otetaan 3-7 henkilöä ja ryhmät kokoontuvat 6-8 kertaa, kahden viikon välein. Läheisen kuolemasta olisi hyvä olla kulunut keskimäärin puolesta vuodesta kahteen vuotta. Vetäjinä toimivat seurakunnan pappi ja diakoniatyöntekijä.
Keskustelu sururyhmissä on luottamuksellista.

Läheisensä menettäneiden sururyhmä alkaa syksyisin viikolla 39 Ilmajoen seurakunnan tiloissa.

Itsemurhan kautta läheisensä menettäneiden sururyhmä alkaa kevättalvella ja toteutetaan yhteistyössä rovastikunnan muiden seurakuntien kanssa. Alustava suunnitelma järjestävistä seurakunnista: 2019 Jalasjärvi, 2020 Lapua, 2021 Seinäjoen alueseurakunta, 2022 Alavus, 2023 Nurmo, 2024 Kurikka, 2025 Ilmajoki. Sururyhmiin ilmoittaudutaan ennakkoon.

Seuraa seurakunnan lehti- ja internetilmoituksia tarkemmista aikatauluista.
Lisätietoja: Diakoniatyöntekijä Soile Vaaranmaa p. 050 537 0326 / soile.vaaranmaa@evl.fi


Seurakunnan työntekijät vierailevat kotona ja sairaaloissa

Pyydettäessä seurakunnan työntekijät vierailevat kodissa ja jakavat tarvittaessa kodissa ehtoollisen. Heitä voi pyytää myös sairaalaan, jos kaipaa keskusteluapua, esirukousta, rippiä tai ehtoollista.

Ilmajoen seurakunta pitää Ilmajoen terveyskeskuksessa päivähartauden joka toinen viikko. Näiden hartauksien päätteeksi työntekijöillä on mahdollisuus pyydettäessä vierailla potilaiden luona.

Seinäjoen keskussairaalassa ja Törnävän sairaalassa toimivat sairaalan omat sairaalapastorit, joiden puoleen voi kääntyä sairauden ja erilaisten elämänkysymysten kanssa.


Kehitysvammaistyö

Kirkon kehitysvammaistyön perusta on kristillinen ihmiskäsitys.

Ihminen on luotu Jumalan kuvaksi ja jokainen yksilö on ainutkertainen. Ihmisen arvo ei perustu hänen tekoihinsa tai saavutuksiin, asemaan tai ominaisuuksiin, vaan hän on arvokas koska on olemassa.
Kirkon kehitysvammaistyön tehtävänä on etsiä keinoja, joiden avulla mahdollistetaan kehitysvammaisille ihmisille kristillinen kasvatus ja elävä seurakuntayhteys.

Ilmajoen seurakunnassa kehitysvammaisille järjestetään Raamattukerhoa, joka kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkoisin, vuorotellen Onnenkodilla, Puistokodilla ja Jaakontuvalla.

Syksyllä 2018 ja keväällä 2019 Raamattukerho kokoontuu poikkeuksellisesti Ilmajoen kirkossa. Valmistaudumme samalla kehitysvammaisten kirkkopyhään, joka järjestetään Ilmajoen kirkossa 24.3.2019.

Kehitysvammaisten kirkkopyhiä vietämme yhdessä Kurikan seurakunnan kanssa, niin että vuorottelemme järjestäjäseurakuntien kanssa (Ilmajoen seurakunta, Kurikan alueseurakunta, Jalasjärven kappeliseurakunta, Jurvan kappeliseurakunta).
Kerran vuodessa järjestetään myös kehitysvammaisten leiripäivä Ilmajoen seurakunnan leirikeskuksessa Kalajaisissa.

Kahdesti kuukaudessa seurakunnan työntekijä käy pitämässä aamuhartauden Toimintatalossa Ilmajoen kunnan kehitysvammaisten työ- ja päivätoimintayksikössä. Kirkossa on vuosia kehitetty erityisrippikouluja niin lievästi kehitysvammaisille kuin myös vaikeasti kehitysvammaisille. Toiminnasta saa tietoa alueellisilta työntekijöiltä.

Kirkon kehitysvammaistyössä tehdään yhteistyötä eri viranomaisten, mutta erityisesti alan järjestöjen, kuten Kehitysvammaisten Tukiliiton ja Kehitysvammaliiton kanssa kehitysvammaisten omaehtoiseen selviämisen ja elinolosuhteiden parantamiseksi.
Kehitysvammaistyötä tehdään yhteistyössä kehitysvammaishuoltoa antavien toimijoiden kanssa. Papit toimivat kuntayhtymien tai erikoissairaanhoidon alaisissa palvelukeskuksissa, työpaikoilla ja ryhmäkodeissa. Diakoniatyöntekijät toimivat seurakuntayhtymissä tai seurakunnissa.


Perheasiain neuvottelukeskus

Perheasiain neuvottelukeskus tarjoaa apua parisuhteen ja perheen kysymyksiin.

Perheneuvontaan voit tulla yksin tai yhdessä kumppanisi ja lasten kanssa. Keskustelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Perheasiain neuvottelukeskus on Seinäjoella. Vastaanottoaika varataan suoraan sieltä (p. 06-421 4200).

Etelä-Pohjanmaan perheasiain neuvottelukeskus
Kalevankatu 12 b, C1
60100 Seinäjoki


Palveleva puhelin

Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita.

Palvelevaan puhelimeen voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti. Palvelevan puhelimen numero on kaikkialla Suomessa 0400 22 11 80 (suomeksi) ja 0400 22 11 90 (ruotsiksi). Palveleva puhelin päivystää su-to klo 18-01, pe ja la klo 18-03. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm).

Palvelevan puhelimen verkkoauttamispalvelu löytyy osoitteesta www.kirkonkeskusteluapua.fi. Tietoliikenteen salaamisen vuoksi palvelu toimii vain uudemmilla selaimilla. Palvelevaan nettiin voit kirjoittaa milloin tahansa. Viesteihin vastataan viiden päivän kuluessa.


Tyttö lukemassa älypuhelintaan.

Miten ikinä uskallan?

Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä. Voit olla yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Soita rohkeasti ja sovi tapaaminen. Siitä se alkaa. Me kuuntelemme, kannustamme, rohkaisemme ja tulemme sinua vastaan. Voit ottaa yhteyttä, kun haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti, tarvitset tukea vaikeuksissasi.

Ota yhteys diakoniatyöntekijään »

Tiistairuokailuun ovat kaikki tervetulleita!

Tiistairuokailun mainos.

Aitaan ripustettu lukko ja teksti, että seurakunta kulkee rinnalla vaikeuksissa.