Kalajaisten leirikeskus

Jurvantie 1410, 61340 Nopankylä
(06) 424 0410 (kirkkoherranvirasto)

Avoinna tilaisuuksien yhteydessä.

Kalajaisten leirikeskus

Ilmajoen seurakunnan oma leiripaikka on Kalajaisten leirikeskus. Se sijaitsee kauniin Kalajaisjärven rannalla lähellä Ilmajoen ja Jurvan rajaa. Päärakennuksen, majoitusrakennuksen ja vanhan saunatilan on suunnitellut rakennusmestari Aaro Äystö. Vuonna 1985 rakennetussa päärakennuksessa on ruokasali, luokkahuone ja kirjasto/ takkahuone, jotka kaikki voidaan tarvittaessa yhdistää yhdeksi isoksi tilaksi. Toimisto, keittiö ja henkilökunnan majoitushuoneet ovat myös päärakennuksessa. Päärakennuksessa on kiinteästi normaali AV-välineistö: piirtoheitin, diaprojektori, televisio, videonauhuri, cd-soitin ja pieni äänentoistolaitteisto.

Leirikeskuksen pihapiirissä sijaitsee myös vanhasta riihestä tehty leirikirkko eli Leipäkappeli. Kirkon on suunnitellut ilmajokinen arkkitehtiopiskelija Jouni Pitkäranta. Kirkko on oivallinen talkootyön näyte ja mahtava hiljentymispaikka, jonne leirien hartaus- ja jumalanpalveluselämä keskittyy.

Majoitusrakennuksessa on 39 vuodepaikkaa. Lisäpatjoin ja hyvällä leirihengellä majoittujien määrää voi kasvattaa tätäkin suuremmaksi. Leirialueella on lisäksi rakennusmestari Kalervo Vahalan suunnittelema uusi saunarakennus, jossa on saunan lisäksi pieni kokoontumistila ja keittiö. Vanhassa saunarakennuksessa on edelleen käytössä pelihuone, jossa on mahdollisuus pingiksen pelaamiseen. Muita pelimahdollisuuksia tarjoavat biljardipeli, lentopallo-, sulkapallo- ja pieni jalkapallokenttä. Vesiurheilua varten Kalajaisissa on soutuveneitä ja kanootteja. Pihapiirissä on myös seikkailurata ja pieni kiipeilyseinä.

Kalajaisjärveä ympäröivä luonto tarjoaa paljon ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksia. Kunnan ylläpitämät hiihtoladut sijaitsevat lähellä. Pässilän luontopolku on pitkä opastettu liikuntareitti, jonka varrella on helppo tutustua mm. jääkauden vaikutuksiin alueella. Kiinteitä laavuja tulentekopaikkoineen on alueella kaksi.

Seurakunta vuokraa täydenpalvelun leirikeskustaan vaikkapa perhejuhlia, virkistyspäiviä tai leirejä varten. Leirikeskuksen käytöstä, hinnoista ja vapaista ajoista lisätietoja voi kysellä kirkkoherranvirastosta. Seurakunnan leirikeskus sijaitsee Kalajaisjärven rannalla, 14 kilometrin päässä Koskenkorvalta, Jurvaan johtavan tien läheisyydessä (tie 688). Ilmajoen keskustasta leirikeskukseen on matkaa noin 23 kilometriä.

Tiloja ja tapahtumia voit varata suoraan leirikeskuksesta.