Ilmajoen seurakunnan saavutettavuusseloste 

Tämä saavutettavuusseloste koskee www.ilmajoenseurakunta.fi -sivustoa ja on laadittu 27.5.2020. Selostetta tarkistettiin viimeksi 27.5.2020

Ilmajoen seurakunta pyrkii takaamaan digitaalisen saavutettavuuden yhdenvertaisesti kaikille. Parannamme käyttäjäkokemusta jatkuvasti ja sovellamme lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019). Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse. 

Toimet saavutettavuuden tukemiseksi 

Ilmajoen seurakunta varmistaa saavutettavuuden seuraavilla toimenpiteillä: 

 • Saavutettavuus kuuluu toiminta-ajatukseemme. 
 • Saavutettavuus kuuluu sisäisiin käytäntöihimme.  
 • Tarjoamme työntekijöillemme jatkuvasti saavutettavuuskoulutusta. 

Sivuston nykyinen saavutettavuusstandardi: 

Sivusto täyttää suurelta osin kriittiset saavutettavuusvaatimukset ja täyttää tekniseltä toteutukseltaan WCAG 2.1 AA-tason. 

Verkkosivuston ei-saavutettava sisältö: 

Käyttäjät saattavat edelleen kohdata sivustolla joitakin ongelmia. Seuraavassa on kuvaus tunnetuista saavutettavuusongelmista. Jos huomaat sivustolla ongelman, joka ei ole luettelossa, ota meihin suoraan yhteyttä. 

Julkaisujärjestelmän tekniset puutteet

Sivustolla on teknisiä saavutettavuuspuutteita seuraavilla alueilla: lomakkeiden käyttö ruudunlukijalla (WCAG 3.3.2, 4.1.2), näppäimistökohdistimen näkyminen (2.4.7), otsikoiden merkkaus (1.3.1), upotetun sisällön nimeäminen (1.1.1), virheitä teknisessä toteutuksessa (4.1.2) ja toistetun sisällön ohitusmahdollisuus ruudunlukijalla (2.4.1). 

Sivuston julkaisujärjestelmästä ja sen teknisestä saavutettavuudesta vastaa Kirkkohallitus/Kirkon viestintä. Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella. Tavoiteaikamme palautteeseen vastaamisessa on 2 viikkoa. 

Rikkinäiset linkit

Sivullamme saattaa ilmetä rikkinäisiä linkkejä, korjaamme ne mahdollisimman pian. Mikäli huomaat rikkinäisen linkin, ilmoitathan siitä suoraan meille (WCAG 2.4.4).

Värikontrasti (WCAG 1.4.3, 1.4.11) 

Tekstin ja taustan / kuvakkeiden / visuaalisten esitysten kontrasti ei ole kaikissa kohdin WCAG-standardin mukainen. (WCAG 1.4.3, 1.4.11) 

Asiakirjat (Pdf, Word, Powerpoint, Excel): 

Kaikki sivuillamme olevat asiakirjat eivät ole tällä hetkellä täysin saavutettavia. Voit pyytää asiakirjojen sisältämiä tietoja palautelomakkeen kautta. (WCAG 1.1.1, 1.3.1, 1.3.2) Osa pdf-tiedostoista (julkaistu ennen 23.9.2018) eivät kuulu lain soveltamisalaan, eivätkä välttämättä ole saavutettavia. Ei-saavutettavassa muodossa olevan tiedoston voit pyytää palaute-osion kautta. 

Kartat 

Sivustolla on esitetty joitain tietoja karttanäkymän avulla. Itse kartat eivät kuulu saavutettavuuslainsäädännön piiriin, mutta niiden avulla esitettävä informaatio tullaan lisäämään sivustolle saavutettavassa muodossa mahdollisimman pian. (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 3 §.) 

Videot

Sivustollamme on videoita jotka on julkaistu ennen 23.9.2020 joissa kaikissa ei ole tekstitystä. Kuvailutulkkausta ei valitettavasti myöskään ole ennen 23.9.2020 julkaistuissa videoissa. Jos videossa on tekstitys, se on mainittu erikseen videon kuvauksessa.

Yhteensopivuus selainten kanssa: 

Verkkosivusto on suunniteltu yhteensopivaksi seuraavien selainten kanssa: 

 • Internet Explorer (Windows), versio 11 
 • Chrome (Windows, Mac), uusin versio 
 • Firefox (Windows, Mac), uusin versio 
 • Safari (Mac), uusin versio 

Tekniikat: 

Tämän verkkosivuston saavutettavuus riippuu seuraavien tekniikoiden toimivuudesta: 

 • HTML 
 • WAI-ARIA 
 • CSS 
 • Javascript 

Palautetta saavutettavuudesta

Huomasitko saavutettavuuspuutteen sivustollamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Otamme mielellämme vastaan palautetta tämän sivuston saavutettavuudesta. Voit ottaa meihin yhteyttä seuraavilla tavoilla: 


Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille, sivuston ylläpitäjälle.

Voit ottaa meihin yhteyttä seuraavilla tavoilla: 

Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen vastaukseemme, tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon

Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.