Hautausmaan hoito

Hautausmaan työntekijät vastaavat hautausmaan ja muiden seurakunnan viheralueiden hoidosta, sekä hautainhoitorahaston hoitoon otettujen hautojen hoidosta.

Keväällä seurakunta kerää pois jokaiselta hautausmaan haudalta syksyllä istutetut kanervat ja muut talvikasvit sekä poistaa havut ja palaneet kynttilät.

Haudanhoitosopimukset

Haudanhoitomaksu määräytyy hautapaikan leveyden mukaan.

Ilmajoen seurakunnan hautausmaalla hoitosopimuksia voidaan tehdä yhdeksi vuodeksi (kesähoito) tai kymmeneksi vuodeksi kerrallaan. Tulosta lomake tästä: Hoitosopimus-lomake

Kesähoitosopimuksen päätyttyä, asiakkaalle tulee automaattisesti tarjouslasku seuraavana keväänä. Kymmenen vuoden sopimuksen päätyttyä, lähetetään siitä tieto asiakkaalle, mikäli osoite- ja henkilötiedot ovat ajan tasalla.

Uusia hoitosopimuksia tehdään tammikuusta 2022 alkaen.

Henkilö- ja osoitetietojen muutokset on hyvä ilmoittaa hyvissä ajoin hautausmaan toimistolle.

Perjantaina 17.9. seurakunta aloittaa hoitohautojen kesäkukkien poiston

Haudanhoitosopimusten sisältö

Kesähoito kukkien kanssa

• Voimassa yhden vuoden
  • Kevätsiivous
  • Kukkapaikan kunnostus ja lannoitus
  • Kukat ja niiden istutus
  • Kastelu ja hoito kesän aikana
  • Kukkien poisto syksyllä
  • Hoitoon ei sisälly talvihavutukset tai syyskasvien istutus
  • Normaalin kokoisen hautamuistomerkin mahdollinen oikaisu

Kesähoito ilman kukkia

• Samat toimenpiteet kuten edellä, mutta kukat ja niiden istutus eivät kuulu sopimukseen.

10 vuoden hoito

• Sisältää samat toimenpiteet kuten kesähoito kukkien kanssa, mutta sopimus tehdään kymmeneksi vuodeksi.

Seurakunnalla on oikeus suorittaa haudalla hoidon kannalta tarpeellisia muutoksia.

Seurakunta ei ole vastuuvelvollinen vahingoista, jotka tapahtuvat seurakunnasta riippumattomista syistä.

Hautapaikan luovutus seurakunnalle

Hautaoikeuden haltija (jos hautaoikeuden omaavia on useampi, tarvitaan kaikkien suostumus) voi luovuttaa määräajaksi lunastetun haudan takaisin seurakunnalle jo ennen hautaoikeuden päättymistä. Tulosta lomake tästä: Hautapaikan luovutus -lomake  Voit joko lähettää lomakkeen postitse seurakuntatoimistoon tai palauttaa viraston postilaatikkoon.

Halutessaan haltija voi tilata hautapaikasta luopuneiden muistomerkkiin muistolaatan (a´ 70 euroa). Tulosta lomake tästä: Muistolaatan tilaus -lomake  Voit joko lähettää lomakkeen postitse seurakuntatoimistoon tai palauttaa viraston postilaatikkoon.