Isä väsyneenä kahden lapsen kanssa eteisessä.

Yhteisvastuu 2020 tukee vanhemmuutta

Kun vanhempi voi hyvin, lapsi voi hyvin. Vanhemman yksinäisyys, stressi ja sosiaalisen tuen puute ovat riskitekijöitä lapsen myönteiselle kehitykselle.

Tuen tarpeellisuudesta huolimatta monien vanhempien kokemus on, että he saavat liian vähän sosiaalista tukea ja huonosti apua vanhemmuuteen liittyviin haasteisiin. Toisaalta vanhempien stressiin liittyvät tutkimukset osoittavat, että sosiaalinen tuki auttaa vanhempia ja tukee koko perheen terveyttä erityisesti silloin, kun vanhemmilla on haasteita arjessa.

Yhteisvastuun tuotolla tuotettava tuki voi olla esimerkiksi vertaistukea vanhemmalle, perheen yhteinen harrastusmahdollisuus tai luotettavan aikuisen tuki kuormittuneille perheille. Erityisesti kaivataan lisää matalan kynnyksen apua vanhemmuuden arkeen. Monista arjen haasteista selviää, jos on toimivia verkostoja, ystävien ja läheisten tukea. Yhteisvastuuvaroilla halutaan luoda paikkoja, joissa lasten ja perheiden keskinäinen tuki vahvistuu.

Keräys käynnistyy helmikuussa 2.2.2020 ja jatkuu 1.5. asti. Keräyslupa on voimassa koko vuoden ajan, mutta aktiivisin keräyskausi ajoittuu helmi-maaliskuulle. Ilmajoen seurakunnassa keräys toteutetaan lista- ja lipaskeräyksenä helmi-maaliskuussa 2020. Lisäksi on monenlaisia tapahtumia keräysvuoden aikana. Kerääjäksi ja/tai talkoolaiseksi voi ilmoittautua diakoniatoimistoon.

Lahjoitus tilisiirrolla

Voit lahjoittaa lipas- ja listakeräyksen aikana kerääjille, mutta myös suoraan tilisiirrolla. Alla näet maksutiedot keräykselle.

SAAJAN TILINUMERO Aktia FI82 4055 0010 4148 41
Nordea FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28
SAAJA Kirkkopalvelut ry / Yhteisvastuykeräys
VIITE 307062

Lahjoitus MobilePay -sovelluksen kautta

Siirtolahjoitusnumero 040 700 9902
Ilmajoen lahjoitusnumero 86352

Yhteisvastuu on auttanut hädänalaisia jo vuodesta 1950 lähtien.

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Keräyksen tuotosta 20 % käytetään paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 60 % Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun.

Joka kevät vapaaehtoiset lähtevät liikkeelle keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden.

Yhteisvastuun enkeli.

Diakoniatyöntekijä

Vastuualueet: diakonian vapaaehtoistyö, yhteiskunnallinen vaikuttaminen, monikulttuurisuus, Yhteisvastuukeräys