Murennettu leipä pöydällä.

Diakoniapäivystys:
Maanantaisin ja tiistaisin puhelinpäivystys klo 9-11, puh. 040-1942 771. 
Luottamuksellinen keskustelu diakoniatyöntekijöiden puhelinnumeroihin.
                                                                               

Apua arjen ja talouden hallintaan

Elämässä tulee välillä vastoinkäymisiä, jolloin arjen hallinta voi tuntua vaikealta.

Esimerkiksi läheisen kuolema, taloudelliset ongelmat, sairastuminen tai työttömyys voivat kuormittaa niin paljon, ettei tavallisista arjen askareista enää selviä ilman ulkopuolista apua. Tällöin voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään. Diakoniatyöntekijän kanssa yhdessä voit selvittää elämäntilannettasi, siihen johtaneita syitä ja miettiä ratkaisuja, miten tästä eteenpäin. Sinä et ole yksin.

Taloudellinen apu

Avustusta voi saada, mikäli taloudellinen tilanne on jostain syystä selkeästi heikentynyt. Avustuksen antaminen perustuu aina henkilökohtaiseen keskusteluun, jossa käydään läpi asiakkaan sen hetkinen elämäntilanne. Tavoite on auttaa asiakasta myös muulla tavalla kuin taloudellisella avustuksella. Tavoitteena on laatia yhdessä asiakkaan kanssa suunnitelma taloudellisen ja henkilökohtaisen tilanteen omaehtoiseen parantamiseen. 

Avustuksen saamisen edellytyksenä on, että hakija on käyttänyt lakisääteisen sosiaaliturvan mahdollisuudet. Hakijan tulee olla halukas yhteistyöhön selvitettäessä nykyistä taloudellista tilannetta. Hakijan kanssa mietitään eri ratkaisukeinoja hänen taloudellisen tilanteensa parantamiseksi (esim. kirjanpito, suoraveloitus, välitystili). 

Edellytämme aina henkilökohtaista tapaamista diakoniatyöntekijän kanssa. Diakoniatyöntekijän voi tavata varaamalla erillisen ajan etukäteen puhelimitse päivystysnumerosta maanantaisin ja tiistaisin klo 9-11 puh. 040-1942 771.

Hakiessasi taloudellista apua Ilmajoen seurakunnan diakoniatyöltä:

  • sinun tulee ottaa itse henkilökohtaisesti yhteyttä diakoniatyöntekijään
  • tai pyytää työntekijän yhteydenottoa
  • toimittaa tulo- ja menotiedot, jotka kirjataan diakoniatyön asiakasrekisteriin
  • tulo- ja menotiedot ilmenevät parhaiten joko toimeentulotukilaskelmassa tai palkka/eläke/työttömyyskorvaus päätöksessä/kuitissa/tiliotteessa
Vanhempi henkilön käsi rahojen päällä.

Ota yhteyttä

Diakoniapäivystys: Maanantaisin ja tiistaisin puhelinpäivystys klo 9-11 HUOM! 6.5.2024 alkaen ei puhelinpäivystystä tiistaisin. Luottamuksellinen keskustelu diakoniatyöntekijöiden puhelinnumeroihin.

Diakoniatyöntekijä, lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja