Murennettu leipä pöydällä.

Diakoniapäivystys:
Maanantaisin puhelinpäivystys klo 9-11
Tiistaisin virastopäivystys klo 9-11
Luottamuksellinen keskustelu diakoniatyöntekijöiden puhelinnumeroihin.
                                                                               

Apua arjen ja talouden hallintaan

Elämässä tulee välillä vastoinkäymisiä, jolloin arjen hallinta voi tuntua vaikealta.

Esimerkiksi läheisen kuolema, taloudelliset ongelmat, sairastuminen tai työttömyys voivat kuormittaa niin paljon, ettei tavallisista arjen askareista enää selviä ilman ulkopuolista apua. Tällöin voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään. Diakoniatyöntekijän kanssa yhdessä voit selvittää elämäntilannettasi, siihen johtaneita syitä ja miettiä ratkaisuja, miten tästä eteenpäin. Sinä et ole yksin.

Taloudellinen apu

Avustusta voi saada, mikäli taloudellinen tilanne on jostain syystä selkeästi heikentynyt. Avustuksen antaminen perustuu aina henkilökohtaiseen keskusteluun, jossa käydään läpi asiakkaan sen hetkinen elämäntilanne. Tavoite on auttaa asiakasta myös muulla tavalla kuin taloudellisella avustuksella. Tavoitteena on laatia yhdessä asiakkaan kanssa suunnitelma taloudellisen ja henkilökohtaisen tilanteen omaehtoiseen parantamiseen. 

Avustuksen saamisen edellytyksenä on, että hakija on käyttänyt lakisääteisen sosiaaliturvan mahdollisuudet. Hakijan tulee olla halukas yhteistyöhön selvitettäessä nykyistä taloudellista tilannetta. Hakijan kanssa mietitään eri ratkaisukeinoja hänen taloudellisen tilanteensa parantamiseksi (esim. kirjanpito, suoraveloitus, välitystili). 

Edellytämme aina henkilökohtaista tapaamista diakoniatyöntekijän kanssa. Diakoniatyöntekijän voi tavata päivystysvastaanotolla ma-ti klo 9-11 ilman ajanvarausta tai varaamalla erillisen ajan etukäteen puhelimitse.

Hakiessasi taloudellista apua Ilmajoen seurakunnan diakoniatyöltä:

  • sinun tulee ottaa itse henkilökohtaisesti yhteyttä diakoniatyöntekijään
  • tai pyytää työntekijän yhteydenottoa
  • toimittaa tulo- ja menotiedot, jotka kirjataan diakoniatyön asiakasrekisteriin
  • tulo- ja menotiedot ilmenevät parhaiten joko toimeentulotukilaskelmassa tai palkka/eläke/työttömyyskorvaus päätöksessä/kuitissa/tiliotteessa
Vanhempi henkilön käsi rahojen päällä.

Ota yhteyttä

Diakoniapäivystys: Maanantaisin puhelinpäivystys klo 9-11 Tiistaisin virastopäivystys klo 9-11 Luottamuksellinen keskustelu diakoniatyöntekijöiden puhelinnumeroihin. HUOM! Kesällä diakoniatoimisto on viikon 29 suljettuna.

Johtava diakoniatyöntekijä
Kirkkotie 37
60800 Ilmajoki
Diakoniatyöntekijä

Virkavapaalla

Diakoniatyöntekijä, lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja