Koululaiset

Kevään leirit

1.-2.4.2022    Tyttöleiri Kalajaisissa. Hinta 15€. Ilmoittautuminen alkaa ma 7.3  klo 9 www.ilmajoenseurakunta.fi tai soita 0401936406 ma-ke klo 9-14. Muut tiedustelut Ippalle 0505540628

8.-9.4.2022     Poikaleiri Kalajaisissa. Hinta 15€.  Ilmoittautuminen alkaa ma 14.3 klo 9 www.ilmajoenseurakunta.fi tai soita seurakuntatoimistoon
puh. 0401936406, auki ma-ke klo 9-14. Lisätietoja Nina Koivumäki 0505540629.

Tapahtumat

12.4.2022  klo 18.00  Suuri munajahti! - toiminnallinen kouluikäisten jumis kirkossa

26.5.2022 perheiden minivaellus Lauhavuoren maastoon. Ilmoittautuminen alkaa 2.5 klo 9 www.ilmajoenseurakunta.fi tai soita seurakuntatoimistoon
puh. 0401936406, auki ma-ke klo 9-14. Lisätietoja Nina Koivumäki 0505540620

Ryhmä lapsia meloo intiaanimallisilla kanooteilla Kyrönjoessa.

Mitä Ilmajoen seurakunta tarjoaa alakouluikäisille

Kaikille avoin toiminta

Leirejä järjestetään ympäri vuoden: syys-, kevät- ja kesäkaudella.

Retkitoimintaa on vuosittain vaihtelevasti, tällä hetkellä vakiintuneena on  kesäisin poikien ja isien kalaretki.

Perheille on järjestetty yhteistyössä seurakunnan eri työalojen kanssa tapahtumia:  perheiden mökki-ilta Kalajaisissa.

Seurakunta käy kaikilla alakouluilla noin kerran kuukaudessa pitämässä päivänavauksen. Pääsiäisen ja adventin aikana panostamme hartauteen erityisesti. Vuosittain kolmelle koululle tarjoamme lasten hengellisen musiikin konserttia.  Koulun ja seurakunnan yhteistyöksi on muotoutunut koulujen toiveesta leirikoulut Kalajaisissa ja kirkon esittelyt.

Kohtaaminen ikäluokittain

Ekaluokkalaisille hankitaan kunnan ja seurakunnan yhteishankintana virsikirjat kouluun. Lapsityön toimesta kouluun menevät siunataan elokuussa. Ja kesällä on päivän mittainen leiripäivä Kalajaisissa, jossa lapsi saa kokemuksen leirielämästä.

Tokaluokkaiset kutsutaan viettämään kummipäivää yhdessä kummin kanssa Kalajaisiin. Kummipäivän tarkoitus on vahvistaa kummiutta. Päivän aikana lapsi ja kummi viettävät yhteistä aikaa erilaisten tekemisien parissa.

Kolmasluokkalaisia kutsumme lokakuun lopulla taphtumaan, joka päättyy koululaisten kurpitsakirkkoon.

Nelosluokkalaiset kutsumme henkilökohtaisesti kirjeitse Tampereen retkelle, retkikohteena on Tampereen tuomiokirkko ja Zones by Särkänniemi.
Koronan takia emme Tampereen retkeä pysty toteuttamaan vuonna 2021. Nelosluokkalaiset kohtaamme keväällä 2022 leffatapahtuman merkeissä Wanhalla, Urheilutie 1.

Viidesluokkalaiset kutsumme Yö kirkossa tapahtumaan. Yövymme kirkossa ja tutkimme kirkkoa kaikin aistein.

Kuudesluokkalaisia kutsumme retkelle Ähtärin Flow Parkkiin, pandataloon  ja eläinpuistoon.