Koululaiset

Seurakunta tarjoaa monipuolista tekemistä kouluikäisille. Tutustu toimintaamme alta.

Kerho

Tyttöjen tupa seurakuntakeskuksen alasalissa  keskiviikkoisin klo 15‒17. Kerho jatkuu 9.1.2019

Poikien sählykerhot ovat tauolla, koska alasali on muussa käytössä Wanhan remontin takia.
Sählykerhot jatkuvat syksyllä.

Kevään leirit:
Tyttöleiri 22.-23.3.2019.
Ilmoittautuminen alkaa 5.3 klo 9 www.ilmajoenseurakunta.fi tai soita
kirkkoherranvirastoon puh. 064240410
Poikaleiri 29.-30.3.2019. Ilmoittautuminen alkaa 12.3 klo 9 www.ilmajoenseurakunta.fi tai soita
kirkkoherranvirastoon puh. 064240410

RETKET:
Power Parkin retki 4.5.2019. Retki on 09-05 syntyneille. Hinta 40€ sisältäen matkat, konsertti, ruokailu ja huvi-
puistoranneke. Ilmoittautuminen alkaa 2.4 klo 9 www.ilmajoenseurakunta.fi tai soita kirkkoherranvirastoon
puh. 064240410. Ilmoittautuminen päättyy pe 5.4.

PERHEEN SUNNUNTAIT:
10.2 Kalajaisissa
14.4 kirkko ja seurakuntakeskus

Mitä Ilmajoen seurakunta tarjoaa alakouluikäisille

Kaikille avoin toiminta

Kerhot kokoontuvat syys- ja kevätkaudella 10-12 kertaa. Tällä hetkellä kokoontuvat Tyttöjen Tupa Wanhalla ja pojille Sählykerhot 1-3 lk ja 4-6 luokkalaisille. Kerhonohjaajina toimivat koulutetut 14-18 vuotiaat nuoret.

Leirejä järjestetään ympäri vuoden: syys-, kevät- ja kesäkaudella.

Retkitoimintaa on vuosittain vaihtelevasti, tällä hetkellä vakiintuneena ovat retket PowerParkkiin toukokuun alussa ja kesäisin poikien kalaretki.

Perheille on järjestetty yhteistyössä seurakunnan eri työalojen kanssa tapahtumia: Perheen Sunnuntait, perheiden mökki-ilta Kalajaisissa ja toimintapiste Perheen liikuntapäivässä.

Seurakunta käy kaikilla alakouluilla noin kerran kuukaudessa pitämässä päivänavauksen. Pääsiäisen ja adventin aikana panostamme hartauteen erityisesti. Vuosittain kolmelle koululle tarjoamme lasten hengellisen musiikin konserttia. Valtakunnalliseen Virsi- ja Raamattuvisaan koulut osallistuvat omatoimisesti, seurakunta tukee kouluja pyydettäessä. Koulun ja seurakunnan yhteistyöksi on muotoutunut koulujen toiveesta leirikoulut Kalajaisissa ja kirkon esittelyt.

Kohtaaminen ikäluokittain

Ekaluokkalaisille hankitaan kunnan ja seurakunnan yhteishankintana virsikirjat kouluun. Lapsityön toimesta kouluun menevät siunataan elokuussa. Ja kesällä on päivän mittainen leiripäivä Kalajaisissa, jossa lapsi saa kokemuksen leirielämästä.

Tokaluokkaiset kutsutaan viettämään kummipäivää yhdessä kummin kanssa Kalajaisiin. Kummipäivän tarkoitus on vahvistaa kummiutta. Päivän aikana lapsi ja kummi viettävät yhteistä aikaa erilaisten tekemisien parissa.

Kolmasluokkalaisia kutsumme lokakuun lopulla taphtumaan, joka päättyy koululaisten kurpitsakirkkoon.

Nelosluokkalaiset kutsumme henkilökohtaisesti kirjeitse Tampereen retkelle, retkikohteena on Tampereen tuomiokirkko ja Fun Park.

Myös viidesluokkalaiset kohtaamme kouluissa oppituntivierailun merkeissä, aiheena lähimmäinen. Viitosluokkalaiset tekevät pikanäytelmiä Laupiaasta Samarialaisesta. Sadutamme tarinoita erilaisten ihmisten kuvista. Lapsen miettivät kuvan ihmisen tarinan: ikä, nimi, millainen perhe, mistä kiitollinen ja mihin hän tarvitsisi apua. Keskustelemme, miten voisimme auttaa kuvien ihmisiä.

Kuudesluokkalaisia kutsumme retkelle Ähtärin Flow Parkkiin, pandataloon  ja eläinpuistoon.