Koululaiset

Seurakunta tarjoaa monipuolista tekemistä kouluikäisille. Tutustu toimintaamme alta.

Kerho

Tyttöjen tupa seurakuntakeskuksen alasalissa  keskiviikkoisin klo 15‒17. Kerho alkaa 12.9.2018

Poikien sählykerhot ovat tauolla, koska alasali on muussa käytössä Wanhan remontin takia.

Syksyn  leirit:
Poikaleiri 5.-6.10.2018.
Ilmoittautuminen alkaa 7.9 klo 9 www.ilmajoenseurakunta.fi tai soita
 Ninalle  0505540629
Tyttöleiri 9.-10.11.2018

TAPAHTUMAT:
26.10 klo 18 kurpitsakirkko kirkossa. Lasten oma jumalanpalvelus. Saa pukeutua naamiaisasuun. Ota taskulamppu mukaan.
23.11 klo 20 - 24.11 klo 8.30 Yö kirkossa 4-6 luokkalaisille. Illan aikana seikkailemme kirkossa, tutustumme urkuihin, nautimme lasten omasta urkukonsertista. Ilmoittautuminen aamupalan takia  alkaa 14.11  klo 9 www.ilmajoenseurakunta.fi tai soita Nina 0505540629.

Retket

Retki Power Parkiin 4.5.2019

Perheen sunnuntait

30.9.2018 kirkko ja seurakuntakeskus
2.12.2018 kirkko, seurakuntakeskus ja Kirkonkulma: jouluaskartelu

Mitä Ilmajoen seurakunta tarjoaa alakouluikäisille

Kaikille avoin toiminta

Kerhot kokoontuvat syys- ja kevätkaudella 10-12 kertaa. Tällä hetkellä kokoontuvat Tyttöjen Tupa Wanhalla ja pojille Sählykerhot 1-3 lk ja 4-6 luokkalaisille. Kerhonohjaajina toimivat koulutetut 14-18 vuotiaat nuoret.

Leirejä järjestetään ympäri vuoden: syys-, kevät- ja kesäkaudella.

Retkitoimintaa on vuosittain vaihtelevasti, tällä hetkellä vakiintuneena ovat retket PowerParkkiin toukokuun alussa ja kesäisin poikien kalaretki.

Perheille on järjestetty yhteistyössä seurakunnan eri työalojen kanssa tapahtumia: Perheen Sunnuntait, perheiden mökki-ilta Kalajaisissa ja toimintapiste Perheen liikuntapäivässä.

Seurakunta käy kaikilla alakouluilla noin kerran kuukaudessa pitämässä päivänavauksen. Pääsiäisen ja adventin aikana panostamme hartauteen erityisesti. Vuosittain kolmelle koululle tarjoamme lasten hengellisen musiikin konserttia. Valtakunnalliseen Virsi- ja Raamattuvisaan koulut osallistuvat omatoimisesti, seurakunta tukee kouluja pyydettäessä. Koulun ja seurakunnan yhteistyöksi on muotoutunut koulujen toiveesta leirikoulut Kalajaisissa ja kirkon esittelyt.

Kohtaaminen ikäluokittain

Ekaluokkalaisille hankitaan kunnan ja seurakunnan yhteishankintana virsikirjat kouluun. Lapsityön toimesta kouluun menevät siunataan elokuussa. Ja kesällä on päivän mittainen leiripäivä Kalajaisissa, jossa lapsi saa kokemuksen leirielämästä.

Tokaluokkaiset kutsutaan viettämään kummipäivää yhdessä kummin kanssa Kalajaisiin. Kummipäivän tarkoitus on vahvistaa kummiutta. Päivän aikana lapsi ja kummi viettävät yhteistä aikaa erilaisten tekemisien parissa.

Kolmasluokkalaisia kutsumme lokakuun lopulla taphtumaan, joka päättyy koululaisten kurpitsakirkkoon.

Nelosluokkalaiset kutsumme henkilökohtaisesti kirjeitse Tampereen retkelle, retkikohteena on Tampereen tuomiokirkko ja Fun Park.

Myös viidesluokkalaiset kohtaamme kouluissa oppituntivierailun merkeissä, aiheena lähimmäinen. Viitosluokkalaiset tekevät pikanäytelmiä Laupiaasta Samarialaisesta. Sadutamme tarinoita erilaisten ihmisten kuvista. Lapsen miettivät kuvan ihmisen tarinan: ikä, nimi, millainen perhe, mistä kiitollinen ja mihin hän tarvitsisi apua. Keskustelemme, miten voisimme auttaa kuvien ihmisiä.

Kuudesluokkalaisia kutsumme retkelle Ähtärin Flow Parkkiin ja eläinpuistoon.