Koululaiset

Syksyn leirit:

30.9-1.10 Tyttöleiri Kalajaisissa. Hinta 15€. Ilmoittautuminen alkaa 12.9 klo 9 www.ilmajoenseurakunta.fi tai soita seurakuntatoimistoon puh. 0401936406, auki ma-ke klo 9-14. Lisätietoja Ritva Mantere puh. 0505540628.

7-8.10 Poikaleiri Kalajaisissa. Hinta 15€. Ilmoittautuminen alkaa 19.9 klo 9 www.ilmajoenseurakunta.fi tai soita seurakuntatoimistoon puh. 0401936406,
auki ma-ke klo 9-14. Lisätietoja Nina Koivumäki puh. 0505540629.

Tapahtumat:

28.10 klo 18 Kurpitsakirkko Ilmajoen kirkossa. Kurpitsakirkko on toiminnallinen jumalanpalvelus alakouluikäisille. Kesto tunnin. Ota taskulamppu mukaan ja halutessasi voit pukeutua naamiaisasuun.

Y:\Yleiset\Logo - Ilmajoen seurakunta\Pystylogo\RGB (nettiin ja tulostettavaksi)\Ilmajoen seurakunta, pystylogo, väri&musta, nettiin ja julisteisiin.png

Ryhmä lapsia meloo kanooteilla Kyrönjoessa.

Mitä Ilmajoen seurakunta tarjoaa alakouluikäisille

Kaikille avoin toiminta

Leirejä järjestetään ympäri vuoden: syys-, kevät- ja kesäkaudella.

Retkitoimintaa on vuosittain vaihtelevasti, tällä hetkellä vakiintuneena on  kesäisin poikien ja isien kalaretki.

Perheille on järjestetty yhteistyössä seurakunnan eri työalojen kanssa tapahtumia:  perheiden mökki-ilta Kalajaisissa.

Seurakunta käy kaikilla alakouluilla noin kerran kuukaudessa pitämässä päivänavauksen. Pääsiäisen ja adventin aikana panostamme hartauteen erityisesti. Vuosittain kolmelle koululle tarjoamme lasten hengellisen musiikin konserttia.  Koulun ja seurakunnan yhteistyöksi on muotoutunut koulujen toiveesta leirikoulut Kalajaisissa ja kirkon esittelyt.

Kohtaaminen ikäluokittain

Ekaluokkalaisille hankitaan kunnan ja seurakunnan yhteishankintana virsikirjat kouluun. Lapsityön toimesta kouluun menevät siunataan elokuussa. Ja kesällä on päivän mittainen leiripäivä Kalajaisissa, jossa lapsi saa kokemuksen leirielämästä.

Tokaluokkaiset kutsutaan viettämään kummipäivää yhdessä kummin kanssa Kalajaisiin. Kummipäivän tarkoitus on vahvistaa kummiutta. Päivän aikana lapsi ja kummi viettävät yhteistä aikaa erilaisten tekemisien parissa.

Kolmasluokkalaisia kutsumme lokakuun lopulla taphtumaan, joka päättyy koululaisten kurpitsakirkkoon.

Nelosluokkalaiset kutsumme henkilökohtaisesti kirjeitse Tampereen retkelle, retkikohteena on Tampereen tuomiokirkko ja Zones by Särkänniemi.
Koronan takia emme Tampereen retkeä pysty toteuttamaan vuonna 2021. Nelosluokkalaiset kohtaamme keväällä 2022 leffatapahtuman merkeissä Wanhalla, Urheilutie 1.

Viidesluokkalaiset kutsumme Yö kirkossa tapahtumaan. Yövymme kirkossa ja tutkimme kirkkoa kaikin aistein.

Kuudesluokkalaisia kutsumme retkelle Ähtärin Flow Parkkiin, pandataloon  ja eläinpuistoon.