Koululaiset

Seurakunta tarjoaa monipuolista tekemistä kouluikäisille.

Leirit: Poikaleiri 5.-6.2.2021  PERUTTU koronarajoitteiden takia!
UUSI LEIRIAJANKOHTA:  26.-27.3 Poikaleiri Kalajaisissa. Hinta 15€.
Ilmoittautuminen alkaa 8.3 klo 9 www.ilmajoenseurakunta.fi tai soita kirkkoherranvirastoon puh 0401936406, auki ma-KE klo 9-14.
Lisätietoja Nina Koivumäki puh. 0505540629

27.-28.3.2021 Tyttöleiri Kalajaisissa. Hinta 15€.
Ilmoittautuminen alkaa 11.3 klo 9 www.ilmajoenseurakunta.fi tai soita kirkkoherranvirastoon puh. 0401936406, auki ma-ke klo 9-14.
Lisätietoja Ritva Mantere puh. 0505540628

Ryhmä lapsia meloo intiaanimallisilla kanooteilla Kyrönjoessa.

Mitä Ilmajoen seurakunta tarjoaa alakouluikäisille

Kaikille avoin toiminta

Leirejä järjestetään ympäri vuoden: syys-, kevät- ja kesäkaudella.

Retkitoimintaa on vuosittain vaihtelevasti, tällä hetkellä vakiintuneena ovat retket PowerParkkiin toukokuun alussa ja kesäisin poikien ja isien  kalaretki.

Perheille on järjestetty yhteistyössä seurakunnan eri työalojen kanssa tapahtumia: Perheen Sunnuntait, perheiden mökki-ilta Kalajaisissa ja toimintapiste Perheen liikuntapäivässä.

Seurakunta käy kaikilla alakouluilla noin kerran kuukaudessa pitämässä päivänavauksen. Pääsiäisen ja adventin aikana panostamme hartauteen erityisesti. Vuosittain kolmelle koululle tarjoamme lasten hengellisen musiikin konserttia.  Koulun ja seurakunnan yhteistyöksi on muotoutunut koulujen toiveesta leirikoulut Kalajaisissa ja kirkon esittelyt.

Kohtaaminen ikäluokittain

Ekaluokkalaisille hankitaan kunnan ja seurakunnan yhteishankintana virsikirjat kouluun. Lapsityön toimesta kouluun menevät siunataan elokuussa. Ja kesällä on päivän mittainen leiripäivä Kalajaisissa, jossa lapsi saa kokemuksen leirielämästä.

Tokaluokkaiset kutsutaan viettämään kummipäivää yhdessä kummin kanssa Kalajaisiin. Kummipäivän tarkoitus on vahvistaa kummiutta. Päivän aikana lapsi ja kummi viettävät yhteistä aikaa erilaisten tekemisien parissa.

Kolmasluokkalaisia kutsumme lokakuun lopulla taphtumaan, joka päättyy koululaisten kurpitsakirkkoon.

Nelosluokkalaiset kutsumme henkilökohtaisesti kirjeitse Tampereen retkelle, retkikohteena on Tampereen tuomiokirkko ja Zones by Särkänniemi.

Viidesluokkalaiset kutsumme Yö kirkossa tapahtumaan. Yövymme kirkossa ja tutkimme kirkkoa kaikin aistein.

Kuudesluokkalaisia kutsumme retkelle Ähtärin Flow Parkkiin, pandataloon  ja eläinpuistoon.