Koululaiset

Seurakunta tarjoaa monipuolista tekemistä kouluikäisille. Tutustu toimintaamme alta.

Leirit:

Tyttöleiri Kalajaisissa 13.-14.11. Leirin hinta 15 euroa. Ilmoittautuminen alkaa ma 26.10 klo 9.00 ilmajoenseurakunta.fi tai kirkkoherranvirasto puh.064240410. Tiedustelut Ritva Mantere 0505540628

Muuta:

Ryhmä lapsia meloo intiaanimallisilla kanooteilla Kyrönjoessa.

Mitä Ilmajoen seurakunta tarjoaa alakouluikäisille

Kaikille avoin toiminta

Leirejä järjestetään ympäri vuoden: syys-, kevät- ja kesäkaudella.

Retkitoimintaa on vuosittain vaihtelevasti, tällä hetkellä vakiintuneena ovat retket PowerParkkiin toukokuun alussa ja kesäisin poikien ja isien  kalaretki.

Perheille on järjestetty yhteistyössä seurakunnan eri työalojen kanssa tapahtumia: Perheen Sunnuntait, perheiden mökki-ilta Kalajaisissa ja toimintapiste Perheen liikuntapäivässä.

Seurakunta käy kaikilla alakouluilla noin kerran kuukaudessa pitämässä päivänavauksen. Pääsiäisen ja adventin aikana panostamme hartauteen erityisesti. Vuosittain kolmelle koululle tarjoamme lasten hengellisen musiikin konserttia.  Koulun ja seurakunnan yhteistyöksi on muotoutunut koulujen toiveesta leirikoulut Kalajaisissa ja kirkon esittelyt.

Kohtaaminen ikäluokittain

Ekaluokkalaisille hankitaan kunnan ja seurakunnan yhteishankintana virsikirjat kouluun. Lapsityön toimesta kouluun menevät siunataan elokuussa. Ja kesällä on päivän mittainen leiripäivä Kalajaisissa, jossa lapsi saa kokemuksen leirielämästä.

Tokaluokkaiset kutsutaan viettämään kummipäivää yhdessä kummin kanssa Kalajaisiin. Kummipäivän tarkoitus on vahvistaa kummiutta. Päivän aikana lapsi ja kummi viettävät yhteistä aikaa erilaisten tekemisien parissa.

Kolmasluokkalaisia kutsumme lokakuun lopulla taphtumaan, joka päättyy koululaisten kurpitsakirkkoon.

Nelosluokkalaiset kutsumme henkilökohtaisesti kirjeitse Tampereen retkelle, retkikohteena on Tampereen tuomiokirkko ja Zones by Särkänniemi.

Viidesluokkalaiset kutsumme Yö kirkossa tapahtumaan. Yövymme kirkossa ja tutkimme kirkkoa kaikin aistein.

Kuudesluokkalaisia kutsumme retkelle Ähtärin Flow Parkkiin, pandataloon  ja eläinpuistoon.