Koululaiset

Syksyn leirit

1.-2.10.2021    Tyttöleiri Kalajaisissa. Hinta 15€. Ilmoittautuminen alkaa ma 13.9 klo 9 www.ilmajoenseurakunta.fi tai soita 0401936406 ma-ke klo 9-14. Muut tiedustelut Ippalle 0505540628

19.-20.11.2021 Poikaleiri Kalajaisissa. Hinta 15€.  Ilmoittautuminen alkaa ma 1.11 klo 9 www.ilmajoenseurakunta.fi tai soita seurakuntatoimistoon
puh. 0401936406, auki ma-ke klo 9-14. Lisätietoja Nina Koivumäki 0505540629.

Tapahtumat
Viikolla 38 Pakopelihuone GAIJUKSEN ARVOITUS Kappelissa. Mitä? Milloin? Miksi? Kokoa ryhmä ja tule ratkaisemaan. Ryhmässä voi olla 4-6 henkeä. Kesto max. 30 minuuttia. Hinta ryhmältä 10 euroa yhteisvastuun hyväksi. Varaa aika ryhmällesi 6.9 alkaen soittamalla Nina Koivumäki puh. 0505540629

29.10.2021 klo 18.00 Kurpitsakirkko - toiminnallinen kouluikäisten jumis

Ryhmä lapsia meloo intiaanimallisilla kanooteilla Kyrönjoessa.

Mitä Ilmajoen seurakunta tarjoaa alakouluikäisille

Kaikille avoin toiminta

Leirejä järjestetään ympäri vuoden: syys-, kevät- ja kesäkaudella.

Retkitoimintaa on vuosittain vaihtelevasti, tällä hetkellä vakiintuneena ovat retket PowerParkkiin toukokuun alussa ja kesäisin poikien ja isien  kalaretki.

Perheille on järjestetty yhteistyössä seurakunnan eri työalojen kanssa tapahtumia: Perheen Sunnuntait, perheiden mökki-ilta Kalajaisissa ja toimintapiste Perheen liikuntapäivässä.

Seurakunta käy kaikilla alakouluilla noin kerran kuukaudessa pitämässä päivänavauksen. Pääsiäisen ja adventin aikana panostamme hartauteen erityisesti. Vuosittain kolmelle koululle tarjoamme lasten hengellisen musiikin konserttia.  Koulun ja seurakunnan yhteistyöksi on muotoutunut koulujen toiveesta leirikoulut Kalajaisissa ja kirkon esittelyt.

Kohtaaminen ikäluokittain

Ekaluokkalaisille hankitaan kunnan ja seurakunnan yhteishankintana virsikirjat kouluun. Lapsityön toimesta kouluun menevät siunataan elokuussa. Ja kesällä on päivän mittainen leiripäivä Kalajaisissa, jossa lapsi saa kokemuksen leirielämästä.

Tokaluokkaiset kutsutaan viettämään kummipäivää yhdessä kummin kanssa Kalajaisiin. Kummipäivän tarkoitus on vahvistaa kummiutta. Päivän aikana lapsi ja kummi viettävät yhteistä aikaa erilaisten tekemisien parissa.

Kolmasluokkalaisia kutsumme lokakuun lopulla taphtumaan, joka päättyy koululaisten kurpitsakirkkoon.

Nelosluokkalaiset kutsumme henkilökohtaisesti kirjeitse Tampereen retkelle, retkikohteena on Tampereen tuomiokirkko ja Zones by Särkänniemi.
Koronan takia emme Tampereen retkeä pysty toteuttamaan vuonna 2021. Nelosluokkalaiset kohtaamme keväällä 2022 kouluilla, jossa pidämme heille pakohuonepelin Sakkeuksesta.

Viidesluokkalaiset kutsumme Yö kirkossa tapahtumaan. Yövymme kirkossa ja tutkimme kirkkoa kaikin aistein.

Kuudesluokkalaisia kutsumme retkelle Ähtärin Flow Parkkiin, pandataloon  ja eläinpuistoon.