Hei! 

Tämä kevät on järisyttänyt rippikoulusuunnitelmia niin kuin vähän kaikkea muutakin.  

Olemme joutuneet odottelemaan rippikoulujen suhteen epidemiatilanteen kehittymistä, hallituksen linjauksia, AVI:n ohjeita ja kirkon omia ohjeistuksia.  

Välillä näytti jo siltä, että rippikoulut on pakko siirtää kesältä kokonaan pois. Se tuntui hankalalta ja nuorten ja perheiden kannalta ikävältä. Siksipä nyt rajoitusten hieman kevennyttyä olemme päätyneet ratkaisuun, jossa mahdollisimman monen leirin ja konfirmaation ajankohta pysyy ennallaan. 

Kirkon ohjeistus linjaa, että rippileirejä voidaan järjestää juhannuksen jälkeen. Tästä syystä Ilmajoen seurakunnassa on päädytty seuraavaan suunnitelmaan kesän 2020 rippikoulujen suhteen.

Kesän 2020 rippikoulusuunnitelma

  • Kesäkuussa pidetään päivärippikoulu omalla paikallaan, konfirmaatio 13.6.  
  • Kalajainen 1 leiri siirretään heinäkuun puoleenväliin (15.-21.7, konf. 25.7) 
  • Kalajainen 2, Kalajainen 3 ja Pärnu järjestetään aiemmin ilmoitettuna ajankohtana.  
  • Kalajaisten leirit pysyvät Kalajaisissa, Pärnu siirretään matkustusrajoitusten vuoksi Haapaniemen hiippakuntakartanoon Kuortaneelle. Nämä leirit sisältävät jokainen yhden ennakkopäivän Wanhalla ja 6 leiripäivää. Näiden rippikoulujen osalta myös konfirmaatiopäivä pysyy ennallaan, mutta kellonaika tulee todennäköisesti muuttumaan.  
  • Mikäli kesäkuun aikana ei tule muutosta kokoontumisrajoituksiin, konfirmoimme rippikoululaiset pienissä ryhmissä ja jokaiselta pääsee paikalle vain muutama läheinen. Pienryhmäkonfirmaatioiden vuoksi konfirmaatiot ajoittuvat useamman tunnin ajalle. Tästä saatte tarkempaa tietoa myöhemmin oman ryhmän vetäjiltä. 
  • Heinäkuulla (15.7–22.7 ja konfirmaatio 26.7) järjestetään tarvittaessa ylimääräinen päivärippikoulu halukkaille. Päivärippikoulu järjestetään, mikäli sinne on väh. 8 ilmoittautunutta. Sinne voivat ilmoittautua 31.5. mennessä (sähköpostilla maria.siekkinen@evl.fi) ne, jotka eivät syystä tai toisesta voi tai halua osallistua leirille. 
  • Mikäli valtiovallan ja kirkon ohjeistus ja epidemian tilanne sitä vaatii, muutamme kaikki leirit päivärippikouluiksi, jotka pidetään samoina ajankohtina. Tästä tiedotetaan heti erikseen. 
  • Tilanteen sitä vaatiessa kaikki rippikoulut voidaan joutua perumaan ja siirtämään myöhempään ajankohtaan. Rippikouluja voidaan peruuntumisen vuoksi järjestää myös tulevana syksynä tai talvena. Jokaiselle halutaan tarjota mahdollisuus käydä rippikoulu ja tulla konfirmoiduksi. 

Rippikoulun siirtäminen ensi vuoteen ei ole käytännössä mahdollista. Sitä voidaan harkita erityisen painavista syistä (esim. kuuluminen riskiryhmään). Tarvittaessa myös yksityisrippikoulu on mahdollinen.  


Olettehan yhteydessä kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä rippikoulutyöstä vastaavaan pappiin:  Maria Siekkinen, maria.siekkinen@evl.fi, puh. 0505540622. 


Kiitos kärsivällisyydestänne! Ollaan yhteyksissä. 
T. Ilmajoen seurakunnan kasvatuksen tiimi 

Rippikoulu

Tervetuloa rippikouluun Ilmajoen seurakuntaan!

Mikä rippikoulu?

Rippikoulu on kirkon järjestämää kristillisen uskon opetusta. Kasteessa on tultu seurakunnan yhteyteen ja siihen liittyy opetus kristillisen uskon perusteista. Riparilla pohditaan ja ihmetellään elämää ja etsitään vastauksia nuoren elämäntilanteesta nouseviin kysymyksiin.

Rippikoululaisen askartelema värikäs rukouskoru, joka on laitettu ranteeseen.

Ilmoittaudu rippileirille

Rippileireille ilmoittautuminen on tällä hetkellä käynnissä. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä pastori Maria Siekkiseen.

Voit ilmoittautua rippileirille täältä

Onko pakko?

Rippikoulu on täysin vapaaehtoinen eikä kenenkään ole pakko tulla rippikouluun.

Mitä konfirmaatio tarkoittaa?

Rippikoulu oikeuttaa konfirmaatioon. Rippikoulun voi myös käydä niin, että ei osallistu konfirmaatioon. Konfirmaatiossa rippikoulun käynyt tunnustaa itse kristillisen uskon, johon hänet on kastettu. Konfirmaatiossa rippikoulun käynyt siunataan ja hänen puolestaan rukoillaan.

Mitä oikeuksia rippikoulu ja konfirmaatio antavat?

Rippikoulun jälkeen on oikeus konfirmaatioon ja kirkolliseen vihkimiseen. Konfirmaatio antaa oikeuden osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, toimia kummina ja olla ehdokkaana seurakuntavaaleissa.

Kenelle?

Jokainen 15 vuotta rippikouluvuonna täyttävä tai jo 15 vuotta täyttänyt voi tulla rippikouluun.

Entä jos ei kuulu kirkkoon...?

15-vuotias voi liittyä kirkkoon vanhempiensa/huoltajiensa suostumuksella. Kirkkoon liittymiseen kuuluvat paperiasiat hoidetaan kirkkoherranvirastossa rippikoulun yhteydessä. Ellei sinua ole kastettu lapsena, kaste toimitetaan ennen konfirmaatiota.

Rippikoulu alkaa seurakuntaan tutustumisella

Rippikoulun aloitusjakson aikana osallistutaan seurakunnan elämään käymällä jumalanpalveluksissa, nuortenilloissa , konserteissa, kirkollisissa toimituksissa ja muussa seurakunnan toiminnassa.

Missä ja milloin?

Rippikouluja pidetään sekä talvella että kesällä. Leirit pidetään Kalajaisissa lukuun ottamatta lasketteluriparia ja pärnun rippikoulua. Päivärippikoulu pidetään Wanhalla. Jokaista rippikoulua edeltää rippikoulun aloitusjakso, jonka aikana osallistutaan seurakunnan elämään.

Rippikouluun ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu syyskuun puolen välin jälkeen. Ikäluokka saa kirjeen kotiin ja kutsun yhteiseen Info-tilaisuuteen.

Aikuisrippikoulu

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Aikuisrippikoulu toteutetaan yleensä yksityisrippikouluna, jolloin papin kanssa keskustellaan uskon tärkeimmistä asioista ja tutustutaan oman seurakunnan toimintaan. Tarkempi sisältö ja suoritustapa sovitaan yhdessä aikuisrippikoulua pitävän papin kanssa.

Aikuisrippikoulu päättyy konfirmaatioon (tai kasteeseen, mikäli sinua ei ole aiemmin kastettu - tällöin kastetoimitus sisältää myös konfirmaation). Myös aikuisrippikoulun voi käydä tulematta konfirmoiduksi.

 

KATSO MYÖS NÄMÄ:
Ulkoläksyt »