Rippikoulut 2023

Kaikki riparit koostuvat yhteisistä teemapäivistä, leirikohtaisista tapaamisista ja leirijaksoista:

Teemapäivien
ajankohdat tiedetään jo. Ne ovat Riparistartti 11.11.2022 ja Riparisunnuntai 29.1.2023.

Muut ennakkotapaamisten ajankohdat kerrotaan leirikirjeessä, jossa ilmoitetaan, mille leirille kukin on päässyt. Leirikirje lähetetään lokakuun loppuun mennessä.

Talvileirit

Kuusamon talviripari
Tämä leiri pidetään Kuusamossa Oivangin nuorisokeskuksessa. Leiriltä käydään neljänä päivänä laskettelemassa Rukan rinteissä. Leirille lähtijöiltä edellytetään sellaista laskettelutaitoa, että sillä pärjää itsenäisesti niin mäessä kuin hiihtohississäkin. Leiri koostuu kahdesta leirijaksosta: Leirijakso Kalajaisissa 2.-4.12.2022 ja leirijakso Kuusamossa 28.12.2022-3.1.2023. Konfirmaatio on su 19.2.2023 klo 10.00. Leirin hinta on 280 euroa Ilmajoen seurakuntalaisille ja 350 euroa muille. Hissilippu ja matkavakuutus ei sisälly hintaan.

Hiihtolomaripari
Hiihtolomaripari pidetään Ilmajoen seurakunnan omassa leirikeskuksessa Kalajaisissa. Se on mainio mahdollisuus käydä rippileiri talvella ja nauttia talven antamista mahdollisuuksista. Leiri koostuu kahdesta leirijaksosta: viikonloppuleiristä 10.-12.2 ja viiden päivän leirijaksosta hiihtoloman aikana 27.2-3.3. Kalajaisissa.  Konfirmaatio on 12.3. klo 10. Leirin hinta on 85 euroa.

Pääsiäisripari
Pääsiäisripari pidetään Ilmajoen seurakunnan omassa leirikeskuksessa Kalajaisissa. Silloin talvi alkaa taittua ja kevään merkit ovat jo vahvana ilmassa. Pääsiäisleirissä on oma ainutlaatuinen tunnelmansa. Leiri koostuu kahdesta leirijaksosta: viikonloppuleiristä 17.-19.3. ja viiden päivän leirijaksosta pääsiäisen aikaan 6.-10.4. Kalajaisissa. Konfirmaatio on 23.4. klo 10.00. Leirin hinta on 85 euroa.

Kesäleirit

Kalajainen 1 - luova ripari
Luova ripari on ripari, jossa on tavallista enemmän mahdollisuuksia maalata, laulaa, piirtää, valokuvata, tanssia, näytellä ja askarrella. Sinun ei tarvitse osata mitään etukäteen , pelkkä kiinnostus ja halu osallistua luovasti rippikouluun riittää. Leirijakso on Kalajaisissa 7.-13.6. Konfirmaatio on sunnuntaina 18.6. klo 13. Leirin hinta on 85 euroa.

Kalajainen 2
Leiri pidetään Ilmajoen seurakunnan omassa leirikeskuksessa Kalajaisissa Juhannuksen aikaan. Jos haluat viettää keskikesän juhlaa hyvässä seurassa uiden ja saunoen, tämä leiri on sinulle. Leirijakso on Kalajaisissa 22.-28.6Konfirmaatio on sunnuntaina 2.7. klo 10. Leirin hinta on 85 euroa.

Kalajainen 3
Leiri pidetään Ilmajoen seurakunnan omassa leirikeskuksessa Kalajaisissa. Jos haluat kesäiselle perusriparille, jolla tehdään tasaisesti kaikenlaista, tämä leiri on sinulle. Leirijakso on Kalajaisissa 1.-7.7. Konfirmaatio on sunnuntaina 9.7. klo 10. Leirin hinta on 85 euroa.

Kuusamon kesäripari
Tämä ripari pidetään Kuusamossa Oivangin nuorisokeskuksessa. Tämä leiri on sinulle, joka haluat liikkua luonnossa. Oivangin nuorisokeskus tarjoaa itsessään mm. 9-korisen frisbeegolfradan, maastopyöräilyreittejä, uimarannan sekä veneily- ja kalastusmahdollisuuden. Leirin aikana teemme myös pari päiväretkeä Kuusamon kuuluisiin luontokohteisiin. Leiri alkaa kahdella päivällä Wanhalla 10.- 11. 7. klo 9-15. Varsinainen leirijakso on Kuusamossa 12.-18.7. Konfirmaatio on sunnuntaina 23.7.  klo 10. Leirin hinta 280 euroa. Hinta ei sisällä liikuntavälineiden vuokria esim. maastopyörät.

Kalajainen 4 - liikkuva ripari

Leiri pidetään Ilmajoen seurakunnan omassa leirikeskuksessa Kalajaisissa. Tämä leiri on suunniteltu liikunnanhaluisille. Kalajaisten leirikeskus ja sen lähimaasto tarjoaa itsessään mahdollisuuden kävelyyn, lenkkeilyyn, lentopalloon, uintiin, kalastukseen, veneilyyn, melontaan ja suppailuun. Sen lisäksi leiriltä voidaan tehdä vierailuja lähiseudun liikuntapaikoille. Leirille tulijan ei tarvitse olla jonkun urheilulajin harrastaja. Jos sinua kiinnostaa liikkuminen, tämä leiri on sinulle. Leirijakso Kalajaisissa  27.7.-2.8. Konfirmaatio sunnuntaina 13.8. klo 10. Leirin hinta 85 euroa.

Jos et halua leirille…
voit käydä rippikoulun Wanhalla kevään aikana. Wanhan ripari voidaan toteuttaa useampana viikonloppuna tai arki-iltaisin, jolloin riparia käydään seurakunnan nuorisotiloissa Wanhalla ja aina yöksi mennään kotiin. Leiritiimi voi keskenään sopia mieleisensä toteutustavan. Konfirmaatio voidaan järjestää erillisenä tai jonkun leirin konfirmaation yhteydessä. Wanhan ripari on ilmainen, mutta se ei sisällä ruokailuja seurakunnan puolesta.   

Rippileiri erityistä tukea tarvitseville nuorille:
Yksilöllistetty ja moniaistillinen rippileiri, joka tarjoaa turvallisen leirikokemuksen jokaiselle. Leirijakso
17.-21.7.2023 Ahonniemessä Peräseinäjoella ja konfirmaatio on 22.7.2023 klo 10 Törnävän kirkossa.  Tammikuussa on tutustumispäivä Törnävän kirkossa ja toukokuulla Ahonniemessä.  Lisätiedot ja ilmoittautuminen syyskuun loppuun mennessä kehitysvammaistyön pappi Tuire Wuorijärvi 0400167901, tuire.wuorijarvi@evl.fi