Uutislistaukseen

Saattohoidon tukihenkilöiden koulutus LA 4.-5.5.2024

Maksuttoman koulutuksen tarjoaa Pohjanmaan Syöpäyhdistys yhteistyössä ilmajoen srk:n diakoniatyön kanssa

Pohjanmaan Syöpäyhdistys yhteistyössä Ilmajoen Seurakunnan diakoniatyön kanssa etsii uusia saatto-hoidon tukihenkilöitä kulkemaan saattohoitopotilaan ja hänen läheistensä vierellä sekä koti- että sairaalaympäristössä.

Olisiko sinulla aikaa ja halua toimia saattohoidossa olevan potilaan ja hänen läheistensä tukena? Olet empaattinen ja tasapainoinen ihminen, jolla on mahdollisuus sitoutua toimintaan. Mukaan toimintaan kaivataan eri-ikäisiä miehiä ja naisia.

Saattohoidossa oleva potilas ja hänen läheisensä tarvitsevat paljon tukea. Saattohoidon tukihenkilö tukee ja lohduttaa saattohoidossa olevaa potilasta ja hänen läheisiään.

Vapaaehtoinen saattohoidon tukihenkilö ei korvaa ammattilaisten työtä eikä läheisten tukea, vaan täydentää niitä. Vapaaehtoiset voivat auttaa käytännön asioissa, tai olla turvana ja seurana. Omaiselle tukihenkilö voi antaa mahdollisuuden tarpeellisen lepotaukoon tai tarjota keskustelukumppanin.

Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen työntekijät kouluttavat vapaaehtoisia tukihenkilöitä. Koulutukseen osallistujat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Tukihenkilöillä on vaitiolovelvollisuus.

 

Koulutus järjestetään LA 4.5 klo 9-16 ja SU 5.5.24 klo 9-16 Ilmajoen Kestikartanossa, Kartanontie 5

Koulutus on maksuton ja sisältää molempina päivinä lounaan ja loppukahvit.

 

Mikäli kiinnostuit tai haluat lisää tietoa tukihenkilötoiminnasta, ota yhteyttä Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen vapaaehtoistyön koordinaattoriin,

Maria Heikkilä-Nyman puh; 050-4784114.

Ilmoittautumiset 12.4.2024 mennessä.

 

 

27.3.2024 08.49