Uutislistaukseen

Seurakuntapastorin virka

23.1.2020 17.24

Kirkkoneuvosto avasi seurakuntapastorin viran hakuun. Alla hakuilmoitus kokonaan:

Ilmajoen seurakunnassa on haettavana seurakuntapastorin virka. Viran vastaanotto on 17.7.2020 tai mahdollisimman pian tämän ajankohdan jälkeen eri sopimuksella. Tehtävää hoitaa parhaillaan määräaikainen seurakuntapastori, mutta virkaan on avoin haku.

Tehtävään kuuluu normaalit papin työtehtävät (toimitukset ja jumalanpalvelukset ja sielunhoito), rippikoulutyötä ja yleistä seurakuntatyötä vuorolistojen ja tarpeen mukaan. Tehtävänkuvaan kuuluu lisäksi toimiminen teologisena asiantuntijana kasvatustyön tiimissä. Tämä tarkoittaa muun muassa nuorteniltoihin osallistumista (n. 2/kk), nuorten messuja (n. 1/kk), nuorten leirejä sekä muita kasvatustyön tehtäviä erikseen sovittavan työnjakokirjan mukaan. Esimiehenä toimii kirkkoherra, kasvatuksen tiimiä johtaa kasvatuksen kappalainen. Seurakunnassa on näiden lisäksi seurakuntapastorin virkoja kaikkiaan kolme.

Ilmajoen seurakunnalla on pitkät perinteet kasvatustyöhön panostamisessa. Nuorisotyöllä on vastaremontoidut tilat, ja vireää toimintaa kehitetään edelleen. Haemme virkaan erityisesti nuorisotyön rautaista ammattilaista. Hakijalta odotamme hyviä sosiaalisia taitoja nuorten parissa ja hyvää yhteistyökykyä työyhteisössä.

Hakijalle eduksi katsotaan musiikillinen osaaminen (esim. säestystaito ja bändiosaaminen), sillä nuorisomusiikkia kehitetään yhteistyössä kanttorin kanssa. Myös someosaaminen edesauttaa tehtävän hoitamista. Vihkimystä hakevat otetaan haussa huomioon.

Viran palkkaus on kirVESTES:n vaativuusryhmä 601 mukainen (peruspalkka 2858,28 €/kk). Virkaan määrättävän on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus (T-lomake) ja KL 6:33§: n mukainen rikosrekisteriote. Virkaan valittavalla on kuuden kuukauden koeaika.

Hakuaika päättyy tiistaina 18.2.2020 klo 15. Hakemukset toimitetaan Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulille sähköisesti KirkkoHR-palvelun kautta. Haastattelut seurakunnassa pidetään torstaina 19.3.2020. Niille pappisvihkimystä hakeville teologeille, jotka saavat kutsun haastatteluun seurakuntaan ja joita ei vielä ole haastateltu tuomiokapitulissa, on kapitulin haastattelu Seinäjoella 5.3.2020. Kirkkoneuvosto antaa lausunnon valittavasta henkilöstä kapitulille kokouksessaan keskiviikkona 25.3.2020 klo 18.

Lisätietoja antaa:

kirkkoherra Jani Latva-Nikkola, p. 040 769 6956, jani.latva-nikkola@evl.fi

kappalainen Maria Siekkinen, p. 050 554 0622, maria.siekkinen@evl.fi